Utazás

Az egzotikus Új-Zéland

Új-Zéland és Óceánia mindig is nagyon misztikus volt az európaiak számára. A maori bennszülöttek különleges kultúrája, a kimondhatatlan nevű városok és falvak, a csodálatos élővilág csak egy szelete annak az egzotikus világnak, ami Új-Zélandra és a környező szigetekre jellemző.

Rotorua (maori nyelven Te Rotorua-Nui-a-Kahumatamomoe, a jelentése: második tó)  Kahumatamomoe második legnagyobb tava. A Rotorua elnevezést használják egy új-zélandi városra, a várost körülvevő megyére, valamint egy tóra, mely a város déli partján helyezkedik el és Új-Zéland északi szigetének második legnagyobb méretű belső tava.

Egzotikus Új-Zéland

 

Rotorua becsült állandó népessége 56 200 fő, és az ország 10. legnagyobb városi területét jelenti. A Rotorua kerületben összesen kb. 68 ezren élnek.

Rotorua egyik fő célpontja a hazai és a nemzetközi turistáknak, köszönhetően a különleges fekvésének: geotermikus tevékenység, gejzírek – nevezetesen a Pohutu-gejzír a Whakarewarewa – és meleg iszapmedencék is szép számmal találhatók a területen, nem is beszélve a rengeteg tóról, amely Rotorua területén fekszik.

Egzotikus Új-Zéland
 
Egzotikus Új-Zéland
 
Még több lenyűgöző fotó a Mert utazni jó, mert utazni érdemes blogon!
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top