Utazás

Idén is Budapest lett a leggazdaságosabb úti cél

A magyar főváros Lisszabont és Hanoit is megelőzte.

Budapest lett az idén is a legjobb ár–érték arányú város a világ egyik legnagyobb utazási oldala, a TripAdvisor legfrissebb kutatása szerint. A portál második alkalommal készítette el a városokról szóló kutatását, amely a világ főbb turisztikai célállomásait rangsorolja a meghatározott kategóriákban elért pontszámuk alapján. A felméréshez több mint 54 ezer válaszadó véleményét vették figyelembe.

A legjobb ár–érték arány kategóriában a magyar főváros – amelynek az állatkertjéért még a CNN is odavan – Lisszabont és Hanoit előzte meg.

A városokat összesen 16 kategóriában rangsorolták. Tokió 5 kategóriában is az első helyen szerepel: a legbarátságosabb helyiek, a legjobb taxiszolgáltatás, a legtisztább utcák, a legjobb tömegközlekedés, a legjobb általános élményt nyújtó világváros. A japán főváros 13 kategóriában benne van az első tízben.

New York, Róma és Dubaj – ahova már vízum nélkül is utazhatunk – egyaránt 2-2 kategória első helyét szerezte meg: New York a legjobb éttermek és éjszakai élet, Róma a látnivalók és a kultúra, Dubaj pedig a vásárlás és a szállodák tekintetében lett a legjobb a városok között a TripAdvisor felmérése szerint.

Budapest 2013-ban is a turisztikai szakportál legjobb ár–érték arányú városa lett.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top