Utazás

Bekeményít Dubaj

Az Egyesült Arab Emírségek-beli város meg akarja duplázni a turistái számát.

Turisztikai adót kell fizetniük ezentúl a szállodavendégeknek Dubajban, ahová a magyarok immár vízum nélkül utazhatnak. Az új rendelkezés értelmében az ötcsillagos luxusszállodák szobaárai 5,50 dollárral (1200 forint), a négy- és háromcsillagosoké 4,10, illetve 2,72 dollárral növekednek éjszakánként. A két- és egycsillagos hotelek vendégeinek pedig 1,9 dollárral kell többet fizetniük.    

A turisztikai adót – amit már Berlinben is fizetnünk kell – mindössze négy hónappal azután vezették be, hogy a világkiállítások 19. század óta íródó történetében az első közel-keleti városként Dubaj nyerte el a 2020-as expó rendezési jogát.

Az Egyesült Arab Emírségekben lévő város – ahová Budapestről olcsó, fapados, közvetlen járattal is elrepülhetünk – 611 szállodája tavaly összesen 11 millió turistát fogadott, míg 2012-ben ez a szám 9,96 millió volt. Dubaj célja, hogy 2020-ra megduplázza a turisták számát, elérve a húszmillió főt. Az uralkodó, Mohammed bin Rasíd al-Maktúm sejk ebből a célból rendelte el száz szálloda megépítését egy újonnan tervezett és saját magáról elnevezett “városon belüli városban”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top