Utazás

Elképesztő úszómedencék luxuskivitelben

Szereted a vizet? Ezeket a medencéket látva még akkor is csobbanni támad kedved, ha nem. Egyik jobb, mint a másik!

Közeleg a nyár, sokan tervezgetik már, hová utaznak az idén. Egy biztos: ma már teljesen megszokott, hogy a tengerpartra utazók is szívesen szállnak meg úszómedencével, fürdőmedencével rendelkező hotelekben, apartmanokban. Különösen kedveltek az úgynevezett infinity (végtelen) víztükrű változatok, amelyek azt az illúziót keltik, hogy magunk is a környező táj részévé váltunk. Hogyan érik ezt el? A feszített víztükrű medence egyik oldalán átfut a víz, amely általában csendes és nyugodt, s ezen az oldalon káprázatos a kilátás, többnyire a végtelen tengerre.

A következő luxusszállóknak biztosan nem kell aggódniuk a várható vendégszám miatt.

A Holiday Inn Shanghaiban egész évben telt házzal üzemel. A kínai szálló különleges medencéje a 24. emeleten található. A 30 méter hosszú, 6 méter széles és 1,5 méter mély konstrukció függ a levegőben, legalábbis félig kilóg a szálloda épületéből.

Elképesztő úszómedencék luxuskivitelben

 

San Alfonso del Marban, Chilében található a legnagyobb medence a világon. Algarobbo városa dicsekedhet ezzel a páratlan, 250 millió liter tengervízzel megtöltött érdekességgel, melyet homok és pálmafák vesznek körül. Csaknem nyolc hektáron terül el,
hossza egy kilométer, mélysége 35 méter. Természetesen bekerült a Guinness Rekordok közé.

Elképesztő úszómedencék luxuskivitelben

 

A világ legnagyobb fedett és zárt úszómedencéje, az Ocean Dome 300 méter hosszú és száz méter széles. Miyazakiban, Japánban található, és a Sheraton Seagaia Resort része. Természetesen bekerült a Guinness Rekordok könyvébe is.

Elképesztő úszómedencék luxuskivitelben
 
Érdemes megnézni a többit is, Lenyűgözőek! Kattints a Kalandozó magyarok blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top