Utazás

A világ legrejtélyesebb helyszínei – Úti célok csak erős idegzetűeknek!

A legtöbben olyan helyekre szeretünk utazni, ahol kikapcsolódhatunk, kényelmesen, stressz nélkül tölthetjük el szabadidőnket. Szép számmal akadnak azonban olyanok is, akiket éppen a hátborzongató élmények vonzanak. Szinte virágzanak azok a helyszínek, amelyeket kizárólag "rém" felkészült turistáknak ajánlanak.

Anglia legkísértetiesebb helye: a Bowden-ház

A Devon mellett található öreg kúriához számos megmagyarázhatatlan jelenség kapcsolódik. A jelenleg múzeumként és közösségi házként üzemelő épületben a látogatók jó része látott már feltűnni árnyalakokat, különösen a lépcsőkön, és gyakran úgy érzik, mintha valaki lenne mögöttük. Az észlelt paranormális tevékenységek miatt az épületet Anglia legkísértetiesebb helyeként tartják számon, ahová özönlenek az érdeklődők, hogy saját bőrükön is megtapasztalhassák a borzongást.

A világ legrejtélyesebb helyszínei – Úti célok csak erős idegzetűeknek!


A boszorkányok évszázados székhelye: Lancashire grófság

Hosszú idő után végre feltárult a titok a kíváncsiskodók előtt: világhírű szenzációként találták meg azt az angliai, 17. századi boszorkánytanyát, ahol a híres boszorkányperek zajlottak. A kutatók szerint ez a felfedezés jelentőségében Tutanhamon sírkamrájának megtalálásával vetekszik. Nem csoda hát, ha már most a misztikus ügyek kedvelőinek egyik kedvenc helyszíne lett a kis brit falucska. A Barley-ben, Lancashire grófság területén álló házra munkások akadtak rá, akiket a frász tört ki az épületbe lépve. Az egyik lezárt szobában ugyanis egy befalazott macska csontjait fedezték fel, valószínűleg az ártó szellemektől való védelmül ítélték erre a sorsra a szerencsétlen párát. Simon Entwistle szakértő szerint a ház a pendle-i boszorkányoké volt.

Ahol nem létezik a gravitáció: Mystery Spot

Talán hihetetlennek tűnik, de a kaliforniai Santa Cruz mellett van egy erdős hely, ahol egyáltalán nem érvényesülnek a gravitáció szabályai. A turistalátványosság arról híres, hogy a fák oldalra nőnek, a lejtőn pedig felfelé gurulnak a tárgyak. A különleges helyet 1939-ben fedezték fel, de a természetfeletti jelenségre a mai napig nem találtak magyarázatot. A legenda szerint a felfedező, George Prather állandó, súlyos migrénnel küzdött, ezért sokat sétált a levegőn, és ez volt az egyetlen hely, ahol a fejfájása megszűnt. Prather ezért házat épített itt, de a ház falai kimozdultak helyükről és a fizika törvényeinek ellentmondva álltak. Azóta is érdeklődők ezrei zarándokolnak e helyre, hogy kipróbálhassák, milyen például a falon ácsorogni.

Nicolas Cage otthona a “legszellemesebb” épület: a LaLaurie-ház

A New Orleans-ban álló LaLaurie-házban történik a legtöbb megmagyarázhatatlan jelenség a világon. A Royal Street 1140. szám alatti ház az előkelő Madame LaLaurie tulajdona volt a 19. század elején, aki – miután édesanyja egy rabszolgalázadás során meghalt – szó szerint megtébolyodott, és ettől kezdve kínozta és gyilkolta a fekete rabszolgáit. Ez egészen addig tartott, amíg végül gyanús körülmények között tűz ütött ki az épületben. Az oltásra érkezők szinte sokkot kaptak a látványkor. Az elbeszélések szerint a nő szelleme máig kísérti a házat a rabszolgák lelkével együtt. Ezt alátámasztva a házban járók gyakran hallanak furcsa hangokat, és több itt eltűnt hajléktalanról is beszélnek. Az épület ma Nicolas Cage tulajdona, aki gyakran tart itt összejöveteleket, de éjszakára sem ő, sem vendégei soha nem mernek maradni. Kíváncsi látogatók tömege zarándokol e helyre folyamatosan, a közelben lakók azonban inkább elkerülik.

A világ legrejtélyesebb helyszínei – Úti célok csak erős idegzetűeknek!


Toplistás rejtélyerdő Erdélyben: Bács-Hója

Élőhalott fák, szellemek, földönkívüliek, látomások és természetfeletti jelenségek – ez jellemzi azt a Kolozsvár melletti erdőt, amely a BBC szerint az ötödik legrémisztőbb hely a világon. A hírhedt erdőbe, akár csak Harry Potter tiltott rengetegébe, kizárólag azok merészkednek, akiknek kötélidegeik vannak. Akad itt minden, ami szem-szájnak ingere a rémturizmust kedvelők számára: százéves kiszáradt fa, amely mégis virágzik; beazonosítatlan élőlények; misztikus látomások. A legenda akkor kapott szárnyra, amikor 1940-ben Sift Sándor biológus édesapjával állítólag látott itt egy ufót, amelyet később le is fotóztak.

A világ legrejtélyesebb helyszínei – Úti célok csak erős idegzetűeknek!


Földöntúli élőlények szigete: Socotra

Egyesek szerint nem e világi lények népesítették be az Indiai-óceánon található Socotra szigetet. E különleges hely ugyanis szinte kizárólag olyan élővilággal rendelkezik, amely sehol máshol nem található meg a Földön. A szigetre érkezve úgy érezhetjük, egy másik bolygón vagy egy sci-fi filmben járunk, hiszen amerre a szem ellát, furcsa növények és állatok között sétálgathatunk. Soha nem látott hüllő-, csiga-, madár-, fa- és korallfajok tömkelege található itt, úgymint a sárkányvérfa vagy a tökfa. A civilizációtól sokáig elzárt, ma a Jemeni Köztársasághoz tartozó, a világörökség részét képező szigetre egész évben özönlenek a turisták, hogy részesei lehessenek e bizarr élménynek.

Wellnessközpont épül a halál szigetére: Poveglia

Az Olaszországhoz tartozó Poveglia szigetét a világ egyik leghátborzongatóbb helyének tartják. A középkorban ide száműzték a pestisjárvány áldozatait, majd itt üzemelt az az elmegyógyintézet, amelynek megkínzott betegei a helyi történetek szerint máig kísértenek. A szigeten nappal rendőrök tartják fenn a rendet, sötétedés után azonban senki nem maradhat ott, éjszakára mindenkinek el kell hagynia az elátkozott helyet. Az olasz kormány tervei szerint a közeljövőben leszámol a legendákkal, és wellness-központot telepít a szigetre.

A világ legrejtélyesebb helyszínei – Úti célok csak erős idegzetűeknek!


Rettegés a Fehér Házban

Az amerikai elnöki rezidencia évszázadok óta kísértetjárás színhelye. Minderről nem mások, mint az ott lakó elnökök számoltak be. Abraham Lincolnt 1865-ben gyilkolták meg. Azóta olykor feltűnik régi otthonában, szelleme állítólag minden utódját felkeresi egyszer, de az elnökök családtagjai és vendégei is “összefutottak” már vele. Többek között Theodor Roosevelt; Winston Churchill; Reagan elnök lánya, Maureen; Eleanor Roosevelt; és a vendégként a Fehér Házban tartózkodó Vilhelmina holland királynő is. Lincolnhoz hasonlóan kísért az épületben Andrew Jackson; James Madison felesége, Dolley; és John Adams felesége, Abigail is, aki még a kertészekre is rátámadt, amikor szeretett rózsáit akarták kiirtani. Harry Truman egy, a feleségéhez írt levelében komoly aggodalmait fejezte ki, miszerint valami nem stimmel a régi épületben, mert lépteket lehet hallani akkor is, amikor senki sem tartózkodik a szobában. A misztikus rejtélyek avatott kutatói a mai napig vizsgálják a történteket, és a világ minden tájáról látogatók millióit vonzzák a különös jelenések a Fehér Házhoz.

A világ legrejtélyesebb helyszínei – Úti célok csak erős idegzetűeknek!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top