Utazás

Gyönyörű fotók: a föld alatti Grand Canyon

Az ember azt hinné, hogy valami filmbéli díszletbe csöppent, pedig ez egy valóságos, létező hely: egy hatalmas barlang, amit a "föld alatti Grand Canyon" néven emleget a világ.

Nem kell feltétlenül messzire utaznunk, ha csodákat szeretnénk látni. A Skocjan barlangrendszer például csak 540 kilométerre található Budapesttől. Szlovénia nyugati csücskében van az Európa legnagyobb barlangtermének otthont adó rendszer.

A föld alatti Grand Canyon

 

Az ebben a kelet-európai barlangrendszerben található föld alatti kamrák a világon a legnagyobbak közül valóak. A rendszer földalatti szakasza több mint 5 km hosszú, 200 méternél mélyebb szakadékokkal és rengeteg vízeséssel, szám szerint 26-tal büszkélkedhet. A karsztjelenségek kutatására pedig itt nyílik a világon a legjobb lehetőség. Barlangászok, geológusok hajrá! Aki pedig nem szakértő, az is nyugodtan keljen útra: a barlang mindenki számára tartogat látni- és csodálni valókat.

További képek és infók az Itt se voltam blogon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top