Utazás

Diétára fogták a világhírű lovasiskola csődöreit

A téli hónapok során túl sok nasit kaptak a bécsi lipicai lovak.
Forrás: austria-trips.com
Forrás: austria-trips.com

A lipicai egy ősi lófajta, amelynek alkata hagyományosan gömbölyűbb más lovakéhoz képest. A lovasiskola vezetője, ElisabethGuertler szerint azonban az intézmény néhány egyede tényleg felszedett némi fölösleget a tél folyamán, ezért muszáj diétára fogni az állatokat.

A probléma hátterében részben az istálló személyzetétől kapott téli rágcsálnivalók állhatnak. Az iskola illetékesei szerint a lovak táplálékát most egy élelmezési szakértő értékeli ki, és az állatokat évente kétszer mérlegre fogják állítani. Egy lipicai ló átlagos testsúlya 520 kilogramm.

A Bécs belvárosában, a Hofburg palota egykori császári istállójában működő lovasiskola az osztrák főváros egyik legfőbb idegenforgalmi nevezetessége. Az intézmény fehér lipicai csődöreiről és a lovak elegáns, táncoló stílusáról vált ismertté. A ma már talán mesterkéltnek tűnő mozdulatok reneszánsz kori harci manőverek emlékét idézik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top