Utazás

Nincs több óceánjáró Velence belvárosában

Besokalltak a helyiek, és mostanra elérték, hogy kitiltsák a belvárosból a tengerjáró hajókat.

Immár lecsillapodhatnak a kedélyek a „lagúnák városában”. Hála a hosszas lakossági nyomásnak, a jövőben sokkal kevesebb tengerjáró hajó érkezik Velence kikötőibe, mivel egy olyan csatornát építenek, amely elkerüli a turistaközpontot. Az olasz kormány – amely korlátozná a turisták számát –, Veneto tartomány és Velence város egyezsége értelmében a 2016-ig megépülő új csatornán fokozatosan terelnék el a helyiek mindennapi életét megzavaró óriáshajókat.

A velenceiek gyakran panaszkodtak a rengeteg energiát felhasználó hajók környezetkárosító hatásai miatt. A környezetvédők pedig attól tartanak, hogy a monstrumok a város talapzatát is kikezdik.

Forrás: travel.yahoo.com
Forrás: travel.yahoo.com

Főszezonban jelenleg akár napi 9 nagy kirándulóhajó is megfordul a Szent Márk térnél. A jövőben azonban legfeljebb 5 hajó horgonyozhat egy időben, ráadásul csak napfelkelte, illetve napnyugta idején engedélyezik be-, illetve kihajózásukat.

A megállapodás értelmében 2014. november 1-jétől a 96 ezer tonnásnál nagyobb, 3000-3500 utast szállító kirándulóhajók nem használhatják a Szent Márk-medencébe torkolló két nagy csatorna egyikét, a Giudeccát, sőt januártól a kompok forgalmát is megtiltják itt.

Egyébként Velencében a tervek szerint vidámparkot létesítenének, Veniceland lenne a neve a 40 ezer négyzetméteres élményparknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top