Utazás

Vérszopó denevérek bukkantak fel Szegeden

Igazi vámpírok! A tíztagú csapat teknőst, sőt embert is képes megcsapolni.

Mindenki megnyugtatása végett: a rőt vérszopó denevérek nem repkednek szabadon Szegeden, hanem a Vadasparkba költöztek be, egyenesen a chicagói Brookfield Zooból.

Forrás: zooszeged.hu
Forrás: zooszeged.hu

A rőt vérszopó denevérek, ahogy nevük is mutatja, valóban vérrel táplálkoznak. Este, a földön mászva közelítik meg áldozataikat, majd éles fogaikkal sebet ejtenek rajta – írja honlapján a Szegedi Vadaspark. Bármilyen gerinces vére megteszi nekik, akár a kígyóké és teknősöké is, de leginkább a nagyobb melegvérű emlősöket kedvelik – így az ember sem marad ki véradóik sorából. A dolgukat megkönnyíti, hogy áldozataik nem érzékelik a vércsapolást, hiszen fájdalommentes a harapásuk. 

Általában nem osztozkodnak a zsákmányon, de – miután vizeletükkel megjelölték – esténként vissza-visszatérhetnek az áldozatukhoz. Gyors anyagcseréjük miatt sűrűn kell táplálkozniuk, a 2-3 napos éhezés már súlyosan megviseli a szervezetüket.

Forrás: zooszeged.hu
Forrás: zooszeged.hu

A Vadasparkban szintén vérrel táplálkoznak a vérszopó denevérek. Az amerikai állatkertektől kapott útmutatás szerint a vérbe véralvadásgátlót, citromsavat és szőlőcukrot kevernek a gondozók, majd kisebb adagokban lefagyasztják. A kiolvasztott táplálékot földre helyezett tálkákban szolgálják fel a vérre éhes társaságnak.

Különösen november elsején érdemes beugranotok a Vadasparkba, mert speciális állatbemutatóval várnak titeket a vámpírok

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top