Utazás

Vidámpark lesz Velencéből?

Veniceland lenne a neve a 40 ezer négyzetméteres élményparknak.

Új tervekkel rukkolt elő Velence. A belépőjegy bevezetésének terve után egy újabb merész ötlettel állt elő: vidámpark épülne az egyik szigetén. A San Biagio sziget eddig arról volt ismert, hogy 30 évvel ezelőttig szemétégető működött rajta, amely azóta a szigettel együtt elhagyatva áll. Most viszont az élmény- és vidámparkkal, amely a szórakozást, az idegenforgalmat és a tudományt egyaránt szolgálná, újra életre keltenék a szigetet. 3D-s virtuális múzeumban mutatná be Velence és a lagúnák történetét, ezenkívül tudományos laboratóriumokat is kínálna diákok számára.

A koppenhágai Tivoli szórakozónegyedhez hasonlított Veniceland befektetője a Zamperla olasz részvénytársaság, amely szerte a világon épített vidámparkjairól és hullámvasútjairól ismert. A 80 millió eurós (24 milliárd forintos) projekt 500 embernek adna munkát a parkban és a körülötte működtetett infrastruktúrákban. Az első évben napi 11 ezer látogatóval számolnának, 5 év után ennek kétszeresével.

„Velence nem vidámpark” – reagált ugyanakkor Giorgio Orsoni velencei polgármester, aki elsősorban a San Biagióra tervezett óriáskereket nem látná szívesen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top