Utazás

Egy napja adták át, de máris üzemzavar volt a Boszporusz-alagútban

Valljuk be, azért nagy kaland lehetett átgyalogolni a Boszporusz alatt.

Kedden az ünnepélyes átadástól szóltak a hírek, szerdán pedig már az első bakiról. Üzemzavar történt ugyanis az Ázsiát Európával a Boszporusz-szoros mélyén összekötő isztambuli vasúti alagútban. Alig egy napja működik az annyira várt alagút, de máris betett neki egy áramkimaradás.

A leállás miatt az alagútban rekedt 1400 utasával az éppen ott közlekedő gyorsvasút. Ők pedig kénytelenek voltak kiszállni a szerelvényből, és gyalog megtenni az utat a két kontinens között.

Forrás: arup.com
Forrás: arup.com

A közlekedési minisztérium szerint az üzemzavar annak a következménye, hogy kedden sokan megnyomták a vészfék gombját, ami másnap rendszerhibát okozott.

A mintegy 14 kilométeres alagút egyébként a Marmaray nevet kapta. 1,4 kilométeres szakasza 60 méter mélyen van a tenger szintje alatt, és ezzel a világ legmélyebben fekvő vasúti alagútja. Naponta másfél millió utas haladhat át rajta, amitől azt remélik, hogy enyhül a zsúfoltság a Boszporusz fölött átívelő két hídon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top