Utazás

Fogolyként nyaralhatsz a börtönhotelben

A vendég itt azért fizet, hogy elítéltnek érezhesse magát.

Bár börtönhotel Hollandiában is üzemel, az csupán az épület eredeti funkcióját tekintve, illetve bizonyos külsőségeiben hasonlít egy valódi börtönre, egyébként viszont kényelmes. Lettországban azonban olyan börtönszállodát nyitottak, ahol a vendégek igencsak puritán körülmények között tapasztalhatják meg, milyen is az elítéltek élete.

Fogolyként nyaralhatsz  börtönhotelben

Az egykor valóban börtönként üzemelő Karosta épületében nyílt hotelben bejelentkezéskor mindenkivel aláíratnak egy papírt, hogy beleegyezik abba, hogy a személyzet úgy bánjon vele, mint egy fogollyal. 

Fogolyként nyaralhatsz  börtönhotelben

A vendégek szűkös cellákban kapnak szállást, deszkára fektetett matracokon pihenhetnek és valódi börtönkosztot kapnak enni. Az őrök parancsait teljesíteniük kell, ha pedig megszegik a szabályokat, büntetést kapnak, például takarítaniuk kell.

A hotel rengeteg turistát vonz, akik hajlandók kifizetni az egy éjszakára nagyjából 4300 forintos szállásdíjat a bizarr élményért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top