Utazás

Ekkor lesz vége az esős időnek

Legfeljebb 20 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk vasárnap.

Közép-Európa felett „ciklonális hatások” érvényesülnek. Itt van a középpontja ugyanis annak a magassági hidegörvénynek, amely a Földközi-tenger középső részén, az Alpok területén és Németországban is erősen felhős, csapadékos időt okoz.

A Földközi-tenger partvidékén a csúcshőmérséklet néhol eléri a 30 fokot, de ez ilyenkor ott nem ritkaság, viszont annál szokatlanabb, hogy a sarkkörön túl, Skandinávia legészakibb részén, illetve Észak-Oroszországban szintén ilyen értékeket mérnek. Kontinensünkön a leghidegebb az Alpokban van, ott csak 7–12 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de Dél- és Nyugat-Európában is csupán 16–25 fokig melegszik fel a levegő.

Ekkor lesz vége az esős időnek

Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását is az említett hidegörvény alakítja, általában sok felhőre és szórványosan kialakuló záporokra számíthatunk. Magyarország területén a változóan felhős ég mellett nyugaton lesz zártabb a felhőzet, másutt, ha nem is zavartalanul, de akár több órára kisüthet a nap. Szórványosan várható zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél időnként megélénkül. Zivatarok környezetében, illetve vasárnap a Fertő-tó környékén erős széllökések is lehetnek.   

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5–10 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 17–23 fok között alakul. Úgy tűnik, csak a jövő hét közepétől számíthatunk felmelegedésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top