Utazás

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Itt a jó idő, és ezzel együtt ránk talál a vágy, hogy felfedezzük a világot – persze, az álmoknak azért határt szab a pénztárcánk. Hová utazzunk hát, ha nem akarunk csődbe jutni? Íme, Európa 9 legolcsóbb városa!

Bukarest, Románia

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Az első helyezett Bukarest, ahol már 78,5 lejből is jól ellehetünk egy napot. Igaz, a román főváros olyan, mintha Párizs kistestvére volna, nem elég jó a marketingje, tehát nem az a tipikus turistacsapda. Ottjártunkkor ne hagyjuk ki a Parlamentet, a Falumúzeumot és az építészeti remek templomokat se, és látogassuk meg az Athenaeumot is – a koncertek otthonát a legszebb bukaresti épületként tartják számon.

Miniköltségvetés egy napra: szállás: 15,47 lej, étkezés: 39,60 lej sör: 7,5 lej belépők: 12 lej
(1 lej kb. 68 forint)

                            Romantikus várlátogatások Csehországban


Szófia, Bulgária

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Már 36 bolgár lev elég ahhoz, hogy Szófia városában jól érezzük magunkat, ahol jó adag történelmet is szippanthatunk, hiszen az óvárost az V. században építette egy kelta törzs. A festői romok mellett érdemes megnézni a Nemzeti Történelmi Múzeumot, mely teljes képet ad a 7000 éves ország történetéről. Ne hagyjuk ki a Nyevszkij-templomot sem, melyet az 1877-es orosz–török háború áldozatainak emlékére emeltek.
Mini költségvetés egy napra:
szállás: 13,7 lev, étkezés: 13,2 lev, sör: 4,5 lev, belépők: 3 lev
(1 lev kb. 150 forint)

                                             5 hasznos tipp balkáni utazáshoz


Krakkó, Lengyelország

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Akárcsak Prága és Budapest, Krakkó is egyre drágább, minél jobban megismerik – ám még mindig olcsónak számít. 77,2 lengyel złoty elég egy napra, ennyiért már élménydús programban lehet részünk. Az impozáns óváros mellett okvetlen nézzük meg a Királyi Kastélyt és a ragyogó Main Market teret.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 20 złoty, étkezés: 21,6 złoty, sör: 18 złoty, belépők: 12 złoty
(1 złoty kb. 72 forint)

Szarajevó, Bosznia-Hercegovina

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

A háború sújtotta múltja miatt Szarajevó évek óta küzd, hogy magára vonzza a turisták figyelmét. Egy nap mindössze 19,5 eurónkba kerül ebben a városban, amely számos meglepetést tartogat: gyönyörű hegyeket, kozmopolita hangulatú belvárost, és megnézhetjük a muszlim óvárost is. Európa Jeruzsáleme – a vallási sokfélesége miatt becézik így –, nyitott, vendégszerető, hálás az érdeklődésért.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 5,5 euró, étkezés: 7,2 euró, sör: 3 euró, belépők: 2 euró
(1 euró kb. 295 forint)

Kijev, Ukrajna

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Kijevben 210 ukrán hrivnya elég lehet a kikapcsolódáshoz. A városi kultúra igen gazdag: múzeumok, színházak, ősi romok, vallási helyszínek és történelmi emlékek várnak ránk. A bizánci Szent Szófia-székesegyház meseszép, nem csoda, hogy az isztambuli Hagia Sophia méltó vetélytársa. A helyi Honvédelmi Múzeumban pedig megtekinthetjük a szovjet–német háborúból származó fegyverkezési ereklyéket.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 63, 6 hrivnya, étkezés: 90 hrivnya, sör: 42 hrivnya, belépők: 10 hrivnya
(1 hrivnya kb. 28 forint)

Riga, Lettország

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

A napi költőpénz 14,6 lett lat, amiért a fővárossal együtt a Balti-tengerben is gyönyörködhetünk, ahol egy sereg bár és étterem, valamint a régi városközpont is bennünket vár. A megtekintésre érdemes rész akár gyalog is bejárható, ha szeretünk sétálni. Az Eiffel-toronyra hasonlító Riga rádió- és tévétorony igen látványos, nem véletlen jelölték a világörökség címre a kilencvenes években. Ne feledkezzünk meg a legendás lett Operáról sem!
Mini költségvetés egy napra:
szállás: 3,7 lat, étkezés: 4,8 lat, sör: 3,5 lat, belépők: 1 lat
(1 lat kb. 422 forint)

Belgrád, Szerbia

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

A Duna menti szerb főváros a háborús múlt miatt nem elég vonzó, így olcsóságával kompenzál. Pedig csodálatos az építészete: van itt bizánci, klasszicista és romantikus irányvonal is, mindössze 20,9 euróért naponta. A belgrádi vár, a Száva-székesegyház, valamint a legnagyobb balkáni ortodox templomok is gyönyörködtetnek, a nagy szerb feltalálóról elnevezett Nikola Tesla Múzeum pedig nagyon érdekes!
Mini költségvetés egy napra: szállás: 5,29 euró, étkezés: 7,2 euró, sör: 3 euró, belépők: 2 euró.
(1 euró kb. 295 forint)

Varsó, Lengyelország

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

Krakkó fénye árnyékolja, ezért olcsóbb a lengyel főváros, amely izgalmas bepillantást nyújt a posztszovjet életbe. A Kultúra Palotája, a gyönyörű királyi kastély, a varázslatos, gótikus Óváros a hatalmas, ápolt szabadidőparkkal ideális a kikapcsolódáshoz. A közlekedés is remek, és az ott töltött időt mindössze napi 110 złotyért élvezhetjük.
(1 złoty kb. 72 forint)

Zágráb, Horvátország

Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa!

A városról kétségkívül elvonja a figyelmet a gyönyörű tengerpart, így hálás a látogatásért, melyet szolid árakkal és nyugat-európai bájjal hálál meg. 222 kunából kijöhetünk naponta, ha megnézzük az ősi templomokat, a látványos, szabadtéri piacokat és a 19. századi palotákat, valamint a Mennyország Kapuja Katedrálist. Nem elhanyagolható a Mimara Múzeum sem, ahol olyan mesterek alkotásaival találkozhatunk, mint Rubens és Renoir.
Mini költségvetés egy napra: szállás: 60 kuna, étkezés: 78 kuna, sör: 30 kuna, belépők: 30 kuna
(1 kuna kb. 40 forint)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top