Utazás

Hálótársa akadt a Bibliának

Világhírű bestselleríró válogatja össze egy manhattani szálloda könyvkínálatát, hogy vendégek a Biblia mellett szépirodalmi alkotásokat is találjanak ágyuk mellett.

Hálótársa akadt a Bibliának

Hálótársa akadt a Bibliának
Besípoló szállodai törölközők

A Standard Hotelben az  irodalmat kedvelő vendégek extra szolgáltatásban részesülnek: Salman Rushdie, világhírű brit–indiai író állította össze azt a 13-as listát, amelyről egy-egy kötet kerül majd az éjjeliszekrényekre.

A válogatásban többnyire klasszikusok szerepelnek, mint Walt Whitman Fűszálak című verseskötete, William Faulknertől A hang és a téboly, F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsbyje, Saul Bellow Humboldt adománya című könyve vagy Philip Rothtól A Portnoy-kór. Akad azonban kortárs kiadvány is, például Michael Chabon Pulitzer-díjas regénye, a The Amazing Adventures of Kavalier and Clay.

A könyvek a Világ Hangjai irodalmi fesztivál idején kerülnek ki a szobákba, és egészen addig ott is lesznek, amíg „el nem tűnnek” – mondta el Orsós László Jakab, a rendezvény igazgatója. Tájékoztatása szerint használt könyvekről van szó, amelyek egy használt tárgyakkal kereskedő, AIDS-betegeket és hajléktalanokat támogató szervezettől származnak.

Te milyen könyvnek örülnél a legjobban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top