Utazás

Divat lett az európai nászút – nászúttippek

Romantikát, kalandot, élményt, kényeztetést kínálnak azok az európai úti célok, amelyek a nászutasok abszolút kedvenceivé léptek elő.

Divat lett az európia nászút – tendenciák és nászút tippekRegényében kérte meg barátnője kezét

Az utazási irodák tapasztalatai azt mutatják, hogy az észak-afrikai célpontok veszítettek népszerűségükből, a helyükre néhány hasonló árfekvésű, kedvezőbb ár-érték arányú nyaralást kínáló ország lépett. Az aktív pihenést kedvelő ifjú párok többnyire török és görög ajánlatok közül választanak, míg azok, akik elsősorban napsütésre, kéklő tengerre és színtiszta romantikára vágynak, inkább Spanyolország vagy Olaszország felé veszik az irányt. Akik pedig egyszerűen csak luxuskörülmények között szeretnék kiheverni az esküvő fáradalmait, azok a hazai wellnesshotelek széles kínálatából választanak. Tartsatok velünk a Földközi-tenger partvidékén, és fedezzük fel együtt, vajon miért is olyan népszerűek ezek célpontok!

Törökország

Divat lett az európia nászút – nászúttippekSzinte ki sem szálltok a repülőből, máris mellettetek terem egy török fiatalember és üzletet ajánl: szép magyar lányért cserébe néhány tevét adna. Ha újdonsült férjetek nem él az ajánlattal, akkor előreláthatólag hosszú, boldog házasság vár rátok! Lehet, hogy erre a megerősítésre vágynak az arák, és ezért tartozik Törökország a nászutasok kedvencei közé? Nem kizárt, bár talán a szép, új szállodák, a lenyűgöző mecsetek, a két kontinens találkozásából adódó eklektika, a kedves vendéglátók és a kitűnő ételek is nyomnak valamicskét a latba. A legnépszerűbb célpontok (Antalya, Marmaris, Bodrum, Alanya, Kemer, Side, Belek) egytől egyig történelmi emlékekkel, kikötőkkel, búvárkodási lehetőséggel, mesés környezettel varázsolják el az utazót. Reggeli után vegyétek nyakatokba a várost, térjetek be a legszebb mecsetekbe, alkudozzatok egy fülledt piacon ékszerekre, flitteres ruhákra vagy vízipipára, fogadjátok jó szívvel a felkínált almateát, kóstoljátok meg az igazi gyrost és török kávét, a lemenő nap fényében pedig lubickoljatok egyet a hűs tengerben és a boldogságban!

Költségvetés: Megbízható utazási irodával középkategóriájú szállodába, teljes ellátással, repülővel személyenként 130 ezer forinttól utazhattok. Ellátás nélküli csomagokat az utazási irodák nem kínálnak, de önálló szervezéssel ennek sincs akadálya. Repülőjegyet legolcsóbban 70 ezer forintért kaptok, az internet segítségével pedig a legkülönbözőbb árfekvésű szállások közül tudjátok kiválasztani az ízléseteknek és pénztárcátoknak leginkább megfelelőt.

www.turkinfo.hu

www.tourismturkey.org

 

Tenerife, Spanyolország

Csodás látványt nyújt a Masca-völgy
Egy csésze kávé mellett gyönyörködhettek a
Masca-völgy szépségében

Szivárványszínben pompázó buja növényzet, majd kopár, holdbéli táj. Zajos, zsúfolt strandokat felváltó eldugott, romantikus partszakaszok. Homokos síkság, mögötte Spanyolország legmagasabb hegye. Döbbenetes szélsőségek tartják éberen az érzékeket a Kanári-szigetek legnagyobbikán, olyan különleges, egyedülálló hangulatot varázsolva, hogy a turisták mind visszavágynak.

Mindenképpen menjetek fel a Teide vulkánra, ahonnan csodálatos látvány tárul elétek, de vigyázzatok, a megengedett tartózkodási időt ne lépjétek túl! A ritka levegő ájuláshoz vezethet, és a nagyszerű túrázás helyett az ifjú férj ölben lesz kénytelen a libegőhöz cipelni ájult kedvesét. A kopár vulkáni kőzetek után jöhet egy újabb hegy, immáron csupa-csupa zöldbe burkolózva: irány a Teno! Ha a hegygerincről elétek táruló Masca-völgy látványának hatásán túltettétek magatokat, akkor induljatok a völgybe! Az első terazza feliratnál álljatok félre az autóval és sétáljatok egyet a páratlan szépségű, lenyűgöző tájon! A túrákat pihenjétek ki hajókázással, merüljetek el a habokban egy romantikus kis öböl ölelésében, este pedig térjetek be valamelyik szimpatikus falucska éttermébe és élvezzétek a nagyszerű spanyol konyha ínycsiklandó fogásait!

Költségvetés: A sziget nem éppen olcsó, de érdekes módon önellátással és teljes ellátással is kb. 320 000 forinttól kaphattok repülőjegyet és szállást kettőtöknek. Alaposan nézzétek végig az utazási irodák ajánlatait, mert óriási különbségek vannak. Míg az egyik az alacsonyabb kategóriát is drágán adja, a másiknál extra szolgáltatásokhoz is hozzájuthattok ugyanannyiért.

www.spain.info

www.iranyspanyolorszag.com

 

Kréta, Görögország

Hangulatos utcácskákat találtok Chania városában.
Hangulatos utcácskákat találtok
Chania városában

Üldögélek a kolostor kőfalán, bámulom az ámulatba ejtően kék tengert, a vakítóan fehér homokot, a hatalmas pálmafákat, közben a sós szellő csiklandozza az arcomat, és azon tűnődöm, miért utaznak oly sokan a Karib-térségbe, ha mindez itt, Elafonissiben, hazánktól néhány órányi repülőútra is elérhető. A képeslapra kívánkozó táj úgy lesz tökéletes, ha ti is fürödtök egy nagyot a sekély vízben, és megkértek valakit, hogy készítsen rólatok egy fotót. Ha a strandolásnál nagyobb kalandokra vágytok, keljetek útra és keressétek fel az Imbrosz-szorost. A lenyűgöző táj, a meredek kőfalak, a burjánzó leanderek annyira lekötik a figyelmet, hogy szinte észrevétlenül szalad el az a néhány óra, amit édes kettesben, a természet lágy ölén, gyalogtúrázással töltetek. Bérelt autótokhoz vagy motorotokhoz egy kisteherautó platóján szállítanak vissza benneteket. Ne féljetek, az, hogy hegymenetben, kanyarban, a szakadék szélén csak három kerék van az úton, még nem jelenti azt, hogy le fogtok zuhanni.

A kabócák zizegése elkísér benneteket, bármerre is kanyarogjatok a sziget dimbes-dombos, olajfaültetvényekkel szegélyzett útjain. Az aprócska falvakban keressétek meg a helyi péket, és feltétlenül kóstoljátok meg a sonkás-sajtos pitét! Kívül lágyan ropogós, belül szinte krémes, az íze pedig, hmmm, leírhatatlanul finom. Látogassatok el Chaniába és Rethymnonba, két hangulatos, történelmi városkába is, majd élvezzétek a naplementét és a görög ízeket egy taverna teraszán üldögélve!

Költségvetés: Étkezés nélkül már fejenként 80 ezer forinttól találtok apartmant, az all inclusive ellátásért legalább 120 ezer forintot kell fizetnetek személyenként, középkategóriás, tengerparthoz közeli hotelben.

www.visitgreece.gr

www.gorogorszag.info

 

Toszkána, Olaszország

Divat lett az európia nászút – nászúttippekAutóval is könnyen elérhető, mégis különleges úti célt kerestek?  A megoldás: Toszkána. Ha szerettek lenyűgöző tájakon, mesés épületek közt járva jókat enni, akkor évtizedek múlva is boldogan emlékeztek majd vissza a nászutatokra, sőt biztosan újra és újra ellátogattok majd az olasz reneszánsz bölcsőjébe. Toszkánában különösen érvényesül a kevesebb több elve. Ötcsillagos luxus helyett válasszatok egy aprócska faluban működő romantikus családi panziót, reggelire vásároljatok be a közeli piacon helyi finomságokból, és a dombok közül előbukkanó nap fényében élvezzétek a toszkán kenyér, a pecorino (nagyon finom juhsajt), az olívaolaj és a zamatos paradicsom mennyei összhangját! Ha pipacs- vagy napraforgó-virágzás idején (május eleje, illetve augusztus) mentek, akkor bármerre indultok, hihetetlen látványban lesz részetek. Ennek ellenére ne ragadjatok le a táj csodálásánál, mert Firenze, Pisa, Siena és a tengerpart is nagyszerű élményeket tartogat. A fagyi mindenhol kihagyhatatlan, de a legeslegfinomabb San Gimignanóban. A világörökség részét képező aprócska faluban a rozmaringos málna vagy a gorgonzolás diófagyi íze örök rajongóvá tesz.

Költségvetés: Olcsóbb, és több mindent láthattok, ha autóval vágtok neki a 8-10 órás útnak. Olaszországban, illetve Horvátországban és Ausztriában is számolni kell autópályadíjjal. Legalább 200 ezer forint legyen nálatok, ez elég az útköltségre, szállásra és ennivalóra is, ha nem sokcsillagos éttermeket és szállodát választatok erre a hétre.

www.enit.hu

www.agroturismo.it

www.borgosicelle.it  – A „település” a hotelből, valamit egy templom-étterem együttesből áll. Csendes, nyugodt, gyönyörű hely, csak dombok és szőlőültetvények övezik, ameddig a szem ellát.

 

Wellnesshotel, Magyarország

Hévízen találjátok a világ legnagyobb termáltavát
Hévízen találjátok a világ legnagyobb
termáltavát

Bármily hihetetlen, az országhatárt sem kell elhagynotok az örök emléket nyújtó nászútért. Hazánk tájait valószínűleg többnyire ismeritek már, de talán arra még nem áldoztatok, hogy igazi luxuskörülmények között nyaraljatok itthon. Márpedig az ifjú pár megérdemli a tökéletes kényeztetést! Válasszatok olyan hotelt, amely a lakóhelyetekkel ellentétes végén van az országnak, így garantáltan nem lesz ugyanolyan a táj, vagy az ételek íze. A híres sárvári termálkristály, a világ legnagyobb, fürdésre alkalmas termáltava Hévízen, Egerszalók kalciumkristályokból épült hófehér teraszai vagy a gyulai szaunapark csak néhány abból a világszínvonalú kínálatból, amely rátok vár.

Költségvetés: Mivel nincsenek túl nagy távolságok, így az útiköltség szinte elenyésző a repülős utakhoz képest. Egy hét félpanzióval, 2 fő részére 160 ezer forinttól elérhető, és ne felejtsétek, hogy ajánlataink felső kategóriás szállodák!

www.itthon.hu

Gyula: www.wellnesshotelgyula.hu 

Sárvár: www.spirithotel.hu

Hévíz: www.lotustherme.net

Egerszalók: www.shiraz.hu

Bükfürdő: www.caramell.hu

 

+1. Cancún, Mexikó

Hófehér homok, türkizkék tenger, finom koktélok.
Hófehér homok, türkizkék tenger és
finom koktélok várnak titeket Cancúnban

Ha mégis az óceán túloldalára vágytok, akkor a Yucatán-félszigeten minden adott, hogy a földi paradicsomban érezzétek magatokat! A parton a hófehér homok gyengéden simogatja a bőrt, a tenger színe elképzelhetetlenül kék, az égen puha felhőpamacsok táncolnak, a koktélok mámorítóak, a latin ritmusok táncra csábítanak! Kell ennél több? Nem probléma! A legtöbb hotelben számtalan programot szerveznek a tequilakóstolástól a főzőleckéken át delfinekkel úszkálásig, az extrém sportok kedvelőit pedig a világ második legnagyobb korallzátonya várja egy kis búvárkodásra. Ha autót béreltek, könnyedén bejárhatjátok a környéket, és miközben felfedezitek, hogy Egyiptomon kívül is vannak piramisok, nem is akármilyenek, lenyűgöző maja romvárosokba juthattok el. Felejthetetlen élményt nyújt Chiczén Itzá, amely mind közül a legismertebb és legnagyobb, Cobá, amely trópusi dzsungel mélyén rejtőzik, vagy Tulum, ahol szinte a türkiz tengerből emelkednek ki az egykori település maradványai.

Költségvetés: Ne kerteljünk, drága út. Repülőjegy illetékkel 195 000 forinttól kapható, óvárosi szállodában ketten 120 000 forintért tölthettek el 7 éjszakát. Ha csomagban veszitek az utat, akkor az utazásra és szállásra tengerparti luxushotelben legalább 1 100 000 forintot kell áldoznotok.

www.reycaribe.com – Ökohotel csodás trópusi kerttel Cancún óvárosában.

www.cancun.com/Hotels/Royal_Cancun/ – Luxushotel, ahol csak 16 éven felüli vendégeket fogadnak.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top