Utazás

5 hétvégi szabadtéri program

Egy kevés felhősödést, kisebb zápor lehetőségét is jelzi az időjárás-előrejelzés, de ennek ellenére a hétvégén inkább tavaszias időre lehet számítani, amikor érdemes kimozdulni és szabadtéri programot csinálni.

1. Szentendre – Skanzen

5 hétvégi szabadtéri program Előkerült a twittelő kobra

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum a magyar népi építészetet, gazdálkodást és életmódot mutatja be, eredeti épületekkel, régi településformák keretében a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakban. A Skanzenben 8 magyarországi tájegységet mutatnak be. A tájegységeken belül az építmények egy-egy parasztporta hagyományos rendjébe illeszkednek, melyekhez olyan közösségi- és gazdasági építmények kapcsolódnak, amelyek egykor részei voltak a hagyományos faluképnek.

Honlap: http://skanzen.hu

2.  Százhalombattai Régészeti Park

Hétvégén újra kinyit az idén 15 éves évfordulóját százhalombattai Régészeti Park. A több ezer éves múltat idéző őskori parkban az őskori ember életterével lehet megismerkedni. A látogatók megismerhetik, hogyan éltek, milyen volt a környezetük, hogyan építkeztek és milyen tárgyakat készítettek, milyen volt a viseletük. Itt találhatóak a városnak nevet adó vaskori halomsírok, melyek az előkelők sírkamráit rejtik. Az érdeklődők kipróbálhatják az őskori mesterségeket, megkóstolhatják a korabeli ételeket. 

Honlap: www.matricamuzeum.hu

Kép: Budakeszi Vadaspark
Kép: Budakeszi Vadaspark

3. Budakeszi Vadaspark

E hétvégétől minden szombaton az Állatijó hétvégék elnevezésű programmal várnak mindenkit a Vadasparkba. Minden szombaton 11, 13 és 15 órakor állatbemutatót tartanak az alkalmazkodás mestereiről a park újonnan épült színpadán. A bemutató alatt bárki testközelből megfigyelheti a környezetünkben élő állatokat, illetve információt tudhat meg az életmódjukról, tulajdonságaikról, illetve a velük való helyes viselkedési formáról. 

Honlap: www.vadaspark-budakeszi.hu
 
4. II. Gyulai Kolbász- és Sódarmustra

A várkertben és az Almásy-kastély cselédszárnyában rendezik meg a gasztronómiai mustrát. A rendezvényen lesz hagyományos disznóvágás, illetve kolbász- és sonkaverseny is. Szombaton és vasárnap a székelyudvarhelyi Székelykonyha című folyóirat stábja erdélyi ételeket készít majd. A kolbász és sonka mellett koncertek, kulturális programok is várják a látogatókat. A programok ingyenesen látogathatók. 

Honlap: www.gyula.hu

5. Április 2. szombat, Millenáris – Családünnep Európával

Ingyenes fesztivált szerveznek a hétvégén a Millenárison, amely az európai uniós elnökség egyhetes családügyi rendezvénysorozatát zárja le. A délelőtt tíztől késő estig tartó rendezvény a család minden tagja számára tartogat érdekes programokat. Lesznek kézműves-foglalkozások, táncos programok, valamint koncertek. A szabadban és a Millenáris épületeiben egyaránt programokkal várják az érdeklődőket.

Honlap: www.millenaris.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top