Szabadidő

4 szuper üdülőfalu, ahol garantált a pihenés

Ha kicsit lazítanál a pároddal, esetleg a babával vonulnátok el a világ zaja elől, töltsetek el pár napot az alábbi üdülőfalvak valamelyikében. Ami garantált: festői környezet, izgalmas programok és persze gondtalan pihenés.

Novákfalva üdülőfalu – Velem

Novákfalva
Novákfalva

Hol található: Szombathelytől északra, a Kőszegi-hegység lábánál, az Alpokalja legszebb falvának szomszédságában található a rusztikus, népművészeti hagyományokat is őrző üdülőfalu, Novákfalva. A festői környezetben lévő, kristálytiszta levegőjű üdülőfalu távol a városok zajától helyezkedik el, így az idelátogatóknak zavartalan pihenésben, testi-lelki felfrissülésben, aktív kikapcsolódásban lehet részük. A nyugati határ szomszédságában elhelyezkedő létesítmény remek kiindulópontot jelenthet azok számára, akik az ausztriai síterepeket részesítik előnyben, és azoknak is, akik csupán a környék kedvelt kirándulóhelyeit szeretnék feltérképezni.


Bemutatás:
Az Írottkő Natúrpark területén elhelyezkedő üdülőfalu egész évben széles körű programokkal, kulturális eseményekkel, történelmi látnivalókkal várja a pihenni vágyókat, az érintetlen természet pedig túrázásra, kerékpározásra csábítja a kirándulás megszállottjait.

Az itt szállást kereső az 55 darab kétágyas apartman valamelyikében talál szálláslehetőséget. A házakban fatüzelésű kandalló idézi a régi idők hangulatát, de a teljes kényelem érdekében mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel felszerelt konyha, fürdőszoba, televízió is található. A nagycsaládos vendégek számára a 10 fő befogadására alkalmas apartmanok a legideálisabbak. A környék telis-tele van látnivalóval. Nem messze van a történelmi múlttal rendelkező Kőszeg, a cáki pincesor, a Szent Vid-hegyen álló kápolna, az Írott-kő hegy és az ott található kilátó, s a sort lehetne még folytatni.

Kiknek ajánljuk: Akiknek a kristálytiszta szubalpin levegőn való túrázáshoz, kerékpározáshoz szottyan kedvük, itt biztosan megtalálják számításukat. Velem klimatikus gyógyhely, levegője a légzőszervi betegségben szenvedők számára különösen jótékony hatású.

Extrák: Novákfalva az alábbi egyhetes gyógy- és wellnesscsomagokat kínálja vendégei részére.
• Lazító hét: a krónikus fáradtság és az alvászavarok leküzdésére, a fizikai teljesítőképesség megőrzésére és javítására.
• Gerinchét: nyaki és felső vállövi fájdalmak karzsibbadással, fejfájással, szédüléssel járó eseteinek kezelésére, valamint lumbágó és isiász esetén.
• Allergiahét-program: légúti betegségben, szénanáthában, asztmában, krónikus bronchitisben szenvedőknek, a dohányzásról leszokni vágyóknak.
• 40 plusz hét hölgyprogram: megoldás a változókori és az azt követő évek panaszaira.
• Csontritkulásprogram: a csontritkulás kialakulásának megelőzésére, tüneteinek enyhítésére, csonttörés utáni rehabilitációra.

Árak: Az árak a reggelit, a wellnessbelépőt uszodahasználattal, a szauna és a nordic walking díját foglalják magukban.
• 2 ágyas házak: 15 500 Ft/ház/éjtől 17 820 Ft-ig
• 10 ágyas családi házak: 44 700 Ft/ház/éjtől 50 970 Ft-ig

Cím: 9726 Velem, Rákóczi u. 2/b
Elérhetőség: +36 94/360-035
Megközelítés: A település megközelíthető közúton a 87-es főút felől Kőszegen vagy Kőszegszerdahelyen keresztül.

Novákfalva honlapja:
www.novakfalva.hu »

Achilles-park – Győr

Hol található: Az egyedülálló hangulatú Achilles Tó Szabadidőpark és Üdülőfalu a Kisalföld központjában, Győr belvárosától 5 km-re, a festői szépségű Holt-Marcal partján, tájvédelmi körzet szomszédságában helyezkedik el.

Bemutatás: A park 22 hektáros területen fekszik, ahol érintetlen erdők, nádasok ölelésében helyezkedik el a szabadidős kikapcsolódásra alkalmas hatalmas tó, az egyedi hangulatú, tizenkét nádfedeles házból álló üdülőfalu pedig a park közepén található. A házikók két-, három-, illetve négyszemélyesek, és összesen negyven fő elhelyezését teszik lehetővé. Mindegyik üdülőházhoz tartozik saját parkoló, a házakban tévé, minibár, fürdőszoba és természetes rúdfa berendezés található. A nádfedeles házak hőszigeteltek, fűthetőek, így télen-nyáron kellemes a klíma. Nyáron elsősorban a mozgalmas életet kedvelőknek ajánlható, a többi évszakban pedig a csendre, nyugalomra vágyók találnak itt kellemes kikapcsolódásra.

Az Achilles Park nádfedeles üdülőházai
Az Achilles-park nádfedeles üdülőházai

 

A vendégeknek szinte ki sem kell mozdulniuk a parkból, hiszen az itt található strand és a horgászhelyek, valamint a szauna, a sportpályák, a grillező, a játszótér mellett félpanziós ellátást is biztosítanak a gasztronómiai különlegességeket gazdagon felvonultató, mediterrán hangulatú étteremben.

Kiknek ajánljuk: A szállóvendégek a park területén található széles körű kikapcsolódási lehetőségek mellett számos program közül válogathatnak. A lovaglás és a horgászat szerelmesei éppúgy megtalálják itt a számításukat, mint a vízisíelést kedvelők, de van itt kerékpárkölcsönző is, így nyeregbe pattanva is feltérképezhetjük a környék természeti szépségeit és történelmi, néprajzi nevezetességeit. Az éjszakai életre vágyó vendégek autóval néhány perc alatt eljuthatnak a Győrben található mozikba és egyéb szórakozóhelyekre. A park kitűnő földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően ideális kiindulópont távolabbi nevezetességek – pl. pannonhalmi apátság, Győr történelmi belvárosa, Pozsony, Bécs, Sopron, Fertőd – megtekintésére is.

Extra: Egész életre szóló élménnyel gazdagodhatunk, ha részt veszünk az egyórás hőlégballontúrán. A ballonból kitűnő panoráma tárul Győrre és környékére, Pannonhalmára és a Bakony csodálatos erdőire. Ha a légi városnézést vagy a környék természeti szépségeit és nevezetességeit a magasból szeretnénk megtekinteni, akkor a helikopteres kirándulást válasszuk.

A csendben repülő ballonból kitűnő a panoráma
A csendben repülő ballonból kitűnő a panoráma

 

Árak: 12 200 Ft/éj (kétszemélyes ház elő-, utószezonban) – 146 300 Ft/hét (2 felnőtt + 3-4 gyermek főszezonban)
A szállásdíj magában foglalja a reggelit, a strandbelépőt, a parkolást, a csónak és a vízibicikli használatát.

Cím: Győr, Gyirmóti Tájvédelmi Körzet (levélcím: 9012 Győr, Zsellér u. 6.)
Elérhetőség: 96/556-011
Megközelítés: Budapest vagy Bécs irányból az M1-es autópályáról. Az M1-es autópályáról a 122-123 km-nél a Pápa, Ménfőcsanak kijáratnál kell lekanyarodni. A lehajtó végén jobbra, a 83-as útra Pápa felé kanyarodni.

Még több fotó az Achilles-parkról:
nézd meg képgalériánkat! »

Az Achilles-park honlapja:
www.achilles.hu »

Villapark Várgesztes – Várgesztes

Hol található: A Vértes-hegység északnyugati csücskében, Tatabányától 17 km-re, a fővárostól 75 km-re elhelyezkedő Várgesztesi Villapark csendes zöldövezetben, friss levegőjű erdők és gyönyörű tavak közelében található.

Bemutatás: A környék egész évben tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál a szép tájak, az érintetlen természet, a sport, a történelmi és kulturális értékek szerelmeseinek. A 125 házból álló villapark kitűnő adottságokkal és számos lehetőséggel rendelkezik mind a gyerekes családok, mind baráti társaságok szabadidejének tartalmas eltöltéséhez.

A Villapark madártávlatból
A villapark madártávlatból

 

Kiknek ajánljuk: A Várgesztesi Villaparkban szinte minden korosztály megtalálhatja a számítását. A legkisebbektől a felnőttekig, az egyénitől a családi közös programokig minden korosztálynak megfelelő pihenést, tartalmas kikapcsolódást nyújt. A villaparkban található bababarát villáknak köszönhetően a kisgyerekes családok is szívesen látott vendégek. A kicsikkel együtt pihenők üdülését olyan speciális felszerelések teszik komfortossá, mint pl. a bili, járóka, gyerekágy, etetőszék, pelenkázó, gyermekkád, lemosható partedli, gyerekrács a lépcsőnél, gyerekbiztos konnektorok. A recepción hátihordozó, lázmérő, porszívó is igényelhető. A központi játszóházban szakképzett óvónők várják a gondjaikra bízott csemetéket.

Bababarát villát is bérelhetsz
Bababarát villát is bérelhetsz

 

Extra: Az üdülőfalu területén szubtrópusi élményfürdő teszi még élvezetesebbé a pihenést. Az élményfürdő elemei között vadvíz, pezsgőfürdő, légmasszázs, különböző hidromasszázsok, csúszdás gyermekmedence, valamint fényterápiás szauna található.

Élményfürdő, Villapark
Élményfürdő, villapark

 

Árak:
• 2 éjszaka/villa (8 fős villa) 3-4 fő részére: 60 690 Ft
• 2 éjszaka/villa (8 fős villa) 5-6 fő részére: 73 695 Ft
• 1 éjszaka/villa (8 fős villa) 7-8 fő részére: 65 000 Ft
• Félpanziós szállásajánlatok: 8000 Ft/fő/éjtől

Megközelítés:
Bécs–Győr felől az M1-es autópályán tudjuk megközelíteni a parkot. Az autópályáról Tatánál kell lehajtani, Környe irányába továbbhaladva.
Budapest felől az M1-es autópályán a Tatabánya–Oroszlány táblánál (a 60-as kilométerkőnél) hajtsunk le az autópályáról. Oroszlány irányába forduljunk balra, majd az autópálya alatt áthajtva Tatabánya, majd Környe irányába haladjunk. Innen a Bécs–Győr felől érkezők útmutatásai alapján jutunk el a környei templomtól a villaparkig.
Veszprém–Székesfehérvár irányából: A székesfehérvári Metró áruház mellett található kereszteződésből Zámoly irányába induljunk. Zámoly, majd Gánt községen keresztül, előbb Tatabánya felé, majd a következő kereszteződésben Környe irányába kell továbbhaladnunk. A Környe-tábla után kb. 200 méterre jobbra kell kanyarodni. Vértessomló után, a falu végét jelző táblától kb. 3,6 km-re találjuk meg a villaparkot az út bal oldalán.

A villapark honlapja: www.villapark.hu »

Somogy Kertje – Bonnya

Hol található: Somogy Kertje üdülőfalu a Somogyi-dombság ölelésében, a csodálatos természeti adottságú, eldugott csendes kis zsákfaluban, Bonnyán található, ahol kedves, vendégszerető emberek várják mindazokat, aki egy kis időre szeretnének kiszakadni a rohanó világ zajából. Az üdülőfalu Balatontól és Kaposvártól egyaránt 30 km-re, Budapesttől pedig mindössze másfél órányira fekszik.

Bemutatás: A Somogy Kertjében a kényelmes, korszerű szállodai ellátás családias, falusi vendéglátással párosul. A pihenni vágyó az itt található hat ház valamelyikében talál szálláslehetőséget. 27 darab kétágyas szoba biztosítja a vendégek elhelyezését, melyek jó része pótágyazható. Főzési lehetőség mindössze két házban van, a Kisházban és a Színesházban, hiszen a vendégek ellátásáról alapvetően à la carte étterem gondoskodik.

A Kisház, Somogy Kertje
A Kisház, Somogy Kertje

 

Kiknek ajánljuk: A Somogy Kertje tökéletes kikapcsolódási lehetőséget nyújt mind a nyugalomra vágyók, mind az aktív időtöltést kedvelők számára. Gyermekek és felnőttek egyaránt változatos sport- és szórakozási lehetőségek közül válogathatnak, mindenki talál kedvére való elfoglaltságot. Az üdülőfalut körülölelő erdő és a dimbes-dombos táj a kerékpározás szerelmeseinek, a gyalogtúrázóknak és az erdei piknikezők számára ígér remek kikapcsolódást. A romantikára vágyók nyáron lóhátról vagy lovas kocsiról, télen pedig lovas szánról élvezhetik az egyedülálló somogyi táj látványát.

Extra: A húsvéti hagyományokból is kivehetjük részünket, ha április 11–13. között látogatunk el ide. A húsvéti locsolós napok keretében hagyományos húsvéti ízeket kóstolhatunk, lesz sütisarok, gyermekeknek tojásgyűjtés, élő nyuszi, csibe, kacsa, lovagolás, csacsigolás, vidám, játékos kirándulás a környéken meglepetéssel tarkítva.
A két éjszaka félpanzióval: 18 420 Ft/fő

Árak: Az árak az eltöltött időtől és a csoportok létszámától függően változnak, ezért konkrét igények alapján szükséges szállásajánlatot kérni. Alapkedvezmények: 3 éjszakás és 6 éjszakás kedvezmények.

Megközelítés:
Budapest felől autóval:
Az M7-es autópályáról Balatonföldvár felé kell lehajtani, Szántód, majd Kaposvár irányában Bonnyapusztáig haladni, ahol Fiad felé jobbra kell kanyarodni. Ezt követően az első falu Bonnya.
Vonattal: Siófokon vagy Kaposváron lehet átszállni a Bonnyára érkező vonatra.
Autóbusszal: Siófokról vagy Kaposvárról, az autóbusz Bonnyapusztán áll meg.

Az egyénileg érkező vendégeket, családokat Szántódról, Földvárról, illetve Kaposvárról igény szerint autóval beszállítják az üdülőfaluba. Ára: 4800 Ft/út.

Cím: 7281 Bonnya, Kossuth L. u. 90–92.
Elérhetőség: 84/575-004

A Somogy Kertje honlapja
: www.somogykertje.hu »

Várgesztes, Villapark – fórum » Üdülőfalu.lap.hu »
Somogy Kertje, Bonnya – fórum » Várgesztes.lap.hu »
Novákfalva – ismeri valaki? – fórum » Győr.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top