Utazás

Úti kisokos

Utazások során gyakran éles, váratlan helyzetekben derül ki, hogy nem tudjuk mi a teendő, vagy esetleg nem tájékozódtunk kellő mértékben, hogy a megkötött biztosításunk milyen segítséget nyújt, ha esetleg szükségünk van rá.

Szerettük volna megtudni, hogy az internetezők milyen kérdésekkel kerültek szembe az utas biztosításkötés során, milyen problémákkal szembesültek, és hogyan lehet ezeket orvosolni. Ezért az internetes fórumok feltérképezésével és az Allianz Direct ügyfélszolgálatos munkatársainkhoz befutó hívások alapján összegyűjtöttük a leggyakoribb kérdéseket:

Igaz, hogy az utasbiztosítások csak bizonyos értékhatárig térítenek?

Részben igaz, de vannak kivételek: például ha az Allianz Platina szolgáltatási szintet választod, akkor a „Sürgősségi betegellátás külföldi költségei baleset esetén és a Sürgősségi betegellátás külföldi költségei megbetegedés esetén” limit nélkül térülnek meg.

 

 

Több mint fél évre megyek külföldre tanulni. Létezik-e olyan biztosítás, ami nem egy évre, hanem fél évre is köthető?

Igen, már létezik. Az Útitárs biztosítás hosszú kinttartózkodásra, legalább 4, legfeljebb 12 hónapra köthető. Így 6 hónapos időtartamra is ideális megoldás.

 

Mikor érkezik meg a kötvényem, ha bankkártyával fizetem az utasbiztosításom?

A bankkártyás fizetésnél azonnal megérkezik e-mailen a biztosítási kötvény. Ez azt jelenti, hogy akár másnapra megkötheted a biztosításod.

 

Mikor érkezik meg a kötvényem, ha átutalással fizetem az utasbiztosításom?

Átutalás esetén a biztosítási díj lekönyvelése után érkezik meg e-mailen a biztosítási kötvény.

 

Közeljövőben megyek síelni, először életemben és szeretnék utasbiztosítást kötni arra az esetre, ha elcsúsznék és eltörne valamim. Mit ajánlotok?

A síelésért külön kell fizetni? Ismerőseim azt mondták, hogy vigyázzak, mert sok biztosítónál igen.

A megoldás, amit ajánlunk erre az esetre az a Téli sportok utasbiztosítás, mely kifejezetten a síelés szerelmeseinek kifejlesztett termék. Nem kell külön alapbiztosítást kötni mellé, hiszen a Téli sportok utasbiztosítás mindkettőt magába foglalja, így nem jelent plussz költséget.

Mi a teendőm, ha külföldön baleset részese leszek?

Ne írj alá, és a felelősség bizonyítására ne fogadj el semmi olyan idegen nyelvű iratot, amelyet nem értesz, vagy nem tudsz lefordítani. Lehetőleg kérj rendőri intézkedést. Lopáskár esetén kérj rendőri igazolást a történtekről. Töltsd ki a másik féllel közösen az Európai Baleseti Bejelentőt, és ennek egyik példánya maradjon nálad. Ha Te vagy a károkozó, jegyezd fel a károsult adatait, illetve add meg a saját személyi adataid a másik félnek. Ha Te vagy a károsult, feltétlenül jegyezd fel a másik fél személyi és biztosítási adatait. Hazaérkezésed után jelentsd a kárt 8 napon belül a biztosítónál és a biztosító kívánságodra kárigényed az illetékes külföldi biztosítónál érvényesíti.

Amennyiben további kérdésed van, vagy más, biztosítással kapcsolatos információra van szükséged, keressd meg szakértőnket Pádár Lászlót.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top