Utazás

A festõi Görögország

Európa egyik legközkedveltebb paradicsoma nemcsak egy történelmi emlék, hanem egy gazdag kultúrájú üdülõhely, ahova érdemes többször is ellátogatni.






Ez az az ország, ahonnan az európai civilizáció elindult, amely most is olyan kincseket rejt magában, amelyek csak egy évezredek óra fennálló államban lehetséges. Görögország az, amelyet nem lehet kihagyni, ahova legalább egyszer mindenképp el kell látogatnunk.

Egy hely, ahova mindig szívesen visszajárunk, felfedezni a többezer éves kultúrát.



Görögország az örök kedvenc, szokták mondani. Nem hiába, ugyanis a görög környezet kirepít minket a mindennapokból, elvisz egy olyan világba, ahol az építészet csodálatos remekművei vesznek körül. Ki ne ismerné Athén Akropoliszát, a Delphoi-jósdát, a csatájáról ismert Thermopülai-szorost, a kedvelt üdülőhelyet Thesszalonikit, Krétát vagy a Meteórák sziklakolostorait… Vagy mégsem? Akkor itt az idő, hogy mindezek mellett felfedezzék a kétezres szigetvilág valamelyik kicsi szigetét.

Hellász az az hely, ahol mindenki jól érzi magát, legyen kicsi, nagy, családos, magányos vagy barátokkal érkező. Fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálják a megfelelő szórakozási lehetőségeket: érdemes felkeresni a történelmi és nagy kultúrával rendelkező városokat; napozni a gyönyörű homokos-kavicsos tengerparton, vagy elmenni péládul valamelyik híres vízividámparkba, amelyek a turisták kedvencei. Ajánljuk például Thesszalonikiben a Waterland-et, vagy korfun az Aqualand-et.









Érdemes megismerni a görög konyhakultúrát is, annak csodálatos ízvilágával. Mindenekelőtt ki kell emelni, ha elutazunk Görögországba, akkor meg kell




ismernünk a helyi életérzést. Az itteniek ugyanis későn kelnek, későn étkeznek, és hajnalig mulatnak. Csak úgy tudunk lépést tartani életritmusukkal, ha átvesszük ezeket, és akkor nagyszerű élményben lesz részünk. A helyi éttermekbe, vagyis tavernákba járás egy külön program is lehet, a görög ízekre érdemes időt szakítani. Az igazi gyros, a muszaka vagy a halva mind-mind görög specialitás, amelyek után az összes ujjunkat meg fogjuk nyalni. A finomságokat görög borokkal öblíthetjük le, de nem lehet kihagyni a Metaxa vagy az Ouzo megkóstolását sem, amelyek a görögök nemzeti italai. A hagyományos helyi éttermek jellegzetessége, hogy még rendelés előtt betekinthetünk a konyhába, megfigyelhetjük, hogyan készülnek a görög könyha ínyencségei.





Egy helyi legenda szerint több ezer évvel ezelőtt az emberek azt hitték az idegenekről, hogy álruhába öltözött istenek. Ezért mindig kedvesek voltak velük. Ez napjainkra is megmaradt, a lakosok szeretettel várják a turistákat. Szeretnek mulatni, mindig akad valamilyen vallási vagy kultúrális ünnep, ami okán ünnepelni lehet. Ennél fogva nagyon sok fesztivált tartanak az országban, ilyen például az Athéni Fesztivál vagy a dionüszoszi korokat megidéző borfesztivál.

A repülővel könnyen és gyorsan megközelíthető Görögország tehát egy kellemes és izgalmas kikapcsolódára nyújthat lehetőséget, ahol gazdag a kultúra, finomak az ételek, és olyan zenei élet van, amelynek hatására minden ember táncra perdül.

Utazási ajánlatok Görögországba! »


Látogasd meg a honlapot is! »


Itt felíratkozhatsz a hírlevelünkre! »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top