Út a babáig Babát szeretnék
Szponzorált tartalom

Ezeket a dolgokat kerüld el messziről, ha teherbe szeretnél esni

Mutatjuk, mire érdemes ügyelni, ha babára vágysz.

Mindketten egyetértetek abban a pároddal, hogy gyereket szeretnétek, de mégsem jön olyan könnyen? Vagy csak tanácstalan vagy, mi a következő lépés, esetleg mire kéne odafigyelned? Például arra, hogy ha eddig nem figyeltél annyira oda, hogy egészséges életmódot élj, akkor most eljött az ideje. Íme tippjeink!

Amit érdemes kerülnöd

A magas higanytartalmú halak fogyasztását, mint a tonhal, a makréla vagy a kardhal, nem most kéne gyakorolnod. Egyesek szerint ezeket már hónapokkal a tervezett teherbe esés előtt érdemes kiiktatnod az étrendedből.

Ugyanez a helyzet a szódával és gyümölcslével is. Persze rengeteg ellentétes tanács kering arról, hogy a táplálkozás hogyan befolyásolja a termékenységet, de ezt a két italt szinte egyöntetűen kerülendőnek tartják magas cukortartalmuk miatt. Gyorsan emelik a vércukorszintet, és ez negatív hatással lehet a termékenységre. Az is jó ötlet, ha kiküszöbölöd a transzzsírokat az étrendedből, mivel ezek nagy mennyiségű fogyasztása meddőséghez vezethet.

Talán azt nem is kell elmondanunk, hogy nem ez a legideálisabb időszak a bőséges alkoholfogyasztásra, hiszen az termékenységproblémákhoz és vetéléshez vezethet. 

Ha pluszkilók vagy több testzsír van rajtad, mint amennyit egészségesnek gondolsz, érdemes egy kicsit fogynod, mert a túlsúly szabálytalan vagy ritka ovulációt eredményezhet, ami igen erősen megnehezíti a teherbe esést. Elvileg azok a nők a legtermékenyebbek, akiknek a testtömegindexe 20 és 25 között van. Persze ezek csak tanácsok, érdemes szakorvos tanácsát kérni, ha babát tervezel.

Fit Pregnancy

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top