Út a babáig Babát szeretnék
Szponzorált tartalom

Milyen a jó terhesvitamin?

A kiegyensúlyozott táplálkozást a terhességi vitaminok egészítik ki a várandósság alatt. Mivel a nők szervezete fokozott igénybevételnek van kitéve a várandósság során, fontos, hogy a megfelelő ételeket és vitaminkészítményeket válasszák a nők.

Az anyai szervezetnek nagy szüksége van a várandósság előtti kiegyensúlyozott tápanyagbevitelre, hiszen ha a szervezet felkészül a várandósságra, a teherbe esés is könnyebb lehet. Ezért az egészséges étrend nem időszakos feltétel, hanem állandóan jelen lévő kötelezettség, hiszen óriási dologra készül a szervezet. A kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságát ezért sem lehet elégszer hangsúlyozni. De nemcsak a nők kapcsán van jelentősége ennek, hanem a férfiak esetében is: ha a fogantatás előtt ők is felesküdnek az egészséges életmódra, nagyobb eséllyel jöhet össze a terhesség.

A kiegyensúlyozott étrendet a terhesvitaminok szedésével egészíthetjük ki. Ugyanis nem könnyű ügyelni a változatos és egészséges táplálkozásra, a várandósság alatt megnövekedett tápanyagigényt nem minden esetbe tudjuk csupán az ételekkel kielégíteni. Hiszen ha például a vasat nézzük, marhahúsból majdnem egy kilónyira lenne szükség naponta, hogy a megfelelő mennyiséget bejuttassuk általa. Ha a jódigényt vesszük, annak biztosítására 20 tojást és fél liter tejet kellene mindennap fogyasztani. Ki az, aki így tesz? Senki sem, ami érthető. Ezért is lehet fontos szerepük a várandósság során az optimális terhesvitaminoknak, azok ugyanis már a fogantatás pillanatától a terhességen át a szoptatásig biztosítják a szervezet számára a megnövekedett mikrotápanyag-igény pótlását.

Mivel a tápanyagellátás szempontjából a várandósság fokozott igénnyel jár, a kismamák számára a minőségi terhesvitaminok jelenthetik a megoldást. Ám nem mindegy, milyen terméket választunk. Jó, ha a terhesvitamin tartalmaz B6-vitamint, folsavat, jódot, vasat cinket – ezekből nő leginkább a szükséglet (jódból és vasból közel másfélszeresére). Érdemes olyan minőségi készítményt választani, amely garantálja a szükséges tápanyag-utánpótlást.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top