Út a babáig Babát szeretnék
Szponzorált tartalom

Fejen állva, ha kell – bármit megtennék egy babáért

Csak azok érzik igazán, mit jelent úgy vágyakozni egy baba után, hogy közben nem esnek teherbe, akik hosszabb ideje várnak gyerekáldásra.

Anikó története nem egyedi, de mindenképpen tanulságos: – Három éve házasodtunk össze, és tudtuk, hogy minél hamarabb szeretnénk gyereket. Természetes volt, hogy így lesz, ugyan tudtam, hogy vannak párok, akiknek nehezen jött össze a baba, és vannak, akik hiába próbálkoztak, nem fogan gyerek, ám eszembe sem jutott, hogy velünk is megtörténhet. Így utólag tudom, hogy akkor sem tehettem volna többet magunkért, ha van bennem efféle tudat. Az első sikertelen hónapokban egyáltalán nem féltem attól, hogy nem esem teherbe. Gondoltam arra, hogy nem a megfelelő napokon voltunk  együtt, vagy épp sokat stresszeltem, és azért nem jött össze a kicsi, de amikor 10 hónapja próbálkoztunk, és nemhogy a terhességi teszt nem mutatott két csíkot, de a menstruációm sem késett, megjött a felismerés, hogy bizony, baj van velem. Az orvos nem talált problémát egyikünknél sem.

A párommal átbeszéltük, hogy mi mindent tehetünk még azért, hogy teherbe essek. Én már ott tartottam, hogy bármit bevállalok, szeretkezek fejen állva, ha kell, csak az a kis élet akarjon bennem növekedni. Elmentem a védőnőhöz, akit a tesómnál ismertem meg. Nagyon jó fej volt, fél óráig hallgatta, ahogy sírok, aztán elővettünk egy papírt, elkezdtük felírni, mik azok fontos dolgok, amiket szerinte be kell tartanom ahhoz, hogy a testem is akarjon terhes lenni. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás volt az egyik, ráadásul bánatomban felszedtem 6 kilót, szóval ezen a téren volt mit változtatni. Ő mondta azt is, hogy vegyek terhesvitamint, ugyanis nekem fogalmam sem volt arról, hogy már a várandósság előtt is érdemes szedni ilyen készítményt. Azt hittem, csak a terhesség alatt kell. De, hogy csak egy vitamint említsünk, megtudtam tőle például, hogy az anya alacsony folsavellátottsága kockázatot jelent bizonyos idegrendszeri fejlődési rendellenesség (pl. nyitott gerinc) kialakulása szempontjából – a teherbe esés előtt megkezdett folsavpótlással tehetünk ez ellen.

A férjemmel való őszinte beszélgetés is sokat segített, de a védőnő adta meg a nagy lökést ahhoz, hogy ne összetörjek, hanem gatyába rázzam az életem. Mozogni kezdtem, gyalogoltam sokat, figyeltem arra, hogy mit eszem, és elkezdtem szedni az általa javasolt vitamint. Azt is mondta, hogy minden könnyebb lesz, ha nem görcsölök, de erre csak azután jöttem rá, miután új rendszert vittem az életembe, és helyre rázódtak a dolgaim. Jobban érzem magam a bőrömben, és mivel tudatosan dolgozom az életemen, magamat is jobban szeretem ezáltal. Ennek három hónapja, most nagyon bizakodó vagyok. Sohasem kiabálnám el, de elmondom: késik már két napja. Tesztet még nem mertem venni…

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top