TV-sztárok

Ambrus Attila elárulta, mit köszönhet a börtönnek

A volt bankrabló tudja, hogy nem tudott volna megálljt parancsolni magának, ha nem dugják rács mögé.

Ambrus Attila, az egykori Viszkis rabló egy interjúban őszintén beszélt arról, mi az, amit a 13 rács mögött töltött évnek köszönhet. Ambrus a kilencvenes években harminc bankot, postát és takarékszövetkezetet rabolt ki, becenevét pedig az akciók előtt elfogyasztott egy-két pohár viszkiről kapta: Juszt László bűnügyi újságíró, a Kékfény egykori műsorvezetője nevezte el így.

Ambrus Attila

„Sajnos tény, alkoholt ittam a bankrablások előtt. Nálam ez egyfajta szelep volt. Ha nem iszom meg két-három felest, nem tudtam volna megcsinálni azokat a bankrablásokat. Az alkohol tompította az érzéseket, a gátlásokat. De egyébként is ittam olykor. Az biztos, hogy a börtön mentett meg az alkoholizmustól” – vallotta be Ambrus a Borsnak.

A keramikusként dolgozó volt bankrabló azt is elárulta, hogy a mája már jelentősen meg volt nagyobbodva, mikor rács mögé került. „Ha nem kapnak el, nem biztos, hogy most tu­dunk beszélni” – fogalmazott a férfi.

Ambrus Attila jogosítványát ittas vezetés miatt vették el tíz hónapra, emellett továbbképzésre is kellett járnia büntetése részeként, ami mély benyomást tett rá. „Túl sok rémtörténetet, tragédiát, szerencsétlenséget hallottam. Megrázó volt, nem szeretném a bűnlajstromomat megfejelni azzal, hogy piásan elcsapok valakit” – mondta Ambrus.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top