TV-sztárok

Drogról és italról vallott Eperjes Károly

A hit segítségével kerülte el, hogy a drogok és az ital átvegyék az élete fölött az irányítást, állítja Eperjes Károly.

A hatvanöt éves Eperjes Károlyról általában nem a botrányoktól hangos, kicsapongó élet jut az ember eszébe, és ennek jó oka van. Pedig ahogy a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész az InfoRádió Aréna című műsorában elárulta, őt is többször megkísértette az alkohol és a kábítószer, és volt, hogy engedett is a csábításnak.

„Elhittem, hogy csak úgy lehet egy drogost eljátszani, ha az ember kipróbálja. Kétszer is ott voltam a pokol kapujában” – emlékezett vissza Eperjes Károly.

A közismerten vallásos színész a hitnek köszönheti, hogy nem lépte át azt a bizonyos kaput. „Ital és drog, az elképzelhető legrosszabb dolgok férkőztek az életembe” – mondta Eperjes, majd két konkrét esetet is megemlített a kilencvenes évekből, mikor elszaladt vele a ló. Az egyik a Bereményi Géza-féle Eldorádó című film, a másik pedig egy Dosztojevkszkij-novella színpadra vitele időszakában volt.

Fotó: pestimagyarszinhaz.hu

Eperjes Károly az InfoRádiónak úgy fogalmazott, nem tudta feldolgozni a sikert, és kis híján kisiklott az élete. Szerinte „terápiával ki lehet jönni minden szenvedélybetegségből, de az ember előbb-utóbb visszaesik”, ő azonban az „isteni orvoson keresztül” meggyógyult, és azóta napi szentmise nélkül nem tud és nem is szeretne élni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top