TV-sztárok

Gyerekkori tragédiájáról beszélt Reviczky Gábor

Reviczky Gábor az egyik legfoglalkoztatottabb magyar színész, mégis csak kevesen tudják, hogy honnan hova jutott. A művész úr a Mokkában mesélt gyerekkoráról, karrierjéről és arról, hogy miért akart színész lenni. Fájdalmas történeteket is megosztott, illetve súlyos betegségéről is beszélt.

„Apám mindig csak dolgozott, anyámat pedig korán, 13 évesen elvesztettem” – kezdte Reviczky Gábor, aki a szüleivel nem is közölte, hogy leginkább a színészi pálya vonzza. A színész édesanyja súlyos skizofrén volt, és 38 éves korában a vonat alá ugrott. Édesapja nehezen tudta feldolgozni a tragédiát, inni kezdett, ami miatt rengeteg konfliktusuk volt. 

Gyerekkora után 2006-ban újabb nagy csapás érte, kiderült, tbc-vel kell kezelni. „Teljesen összeomlottam, mert félrevezetett az orvos, azt mondta, hogy 10 nap múlva már fertőzésmentes vagyok, ez számomra azt jelentette, hogy 10 nap múlva ki fogok menni. Ehelyett 52 vagy 54 napig bent voltam. Akkor összeomlottam egy kicsit” – mondta a színész, akit a barátai, a kollégái és a családja segített a feldolgozásban. Ez már a múlté, azonban az elmúlt évtizedek rengeteg színházi munkája miatt nagyon elfáradt, most a pihenésé a főszerep.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top