TV-sztárok

Caramel: „Már most boldog vagyok, hogy Bogival eddig jutottunk”

Holnap lesz A Dal 2019 döntője, kiderül, hogy a versenyben lévők közül ki jut majd tovább az Eurovíziós Dalfesztiválra. Caramel most Nagy Bogival együtt készül az utolsó estére.

Már most lehet szavazni A Dal 2019 oldalán, hogy kit támogatnál a szavazatoddal a szombati döntőn. Nyolc előadó közül először a zsűri választja ki a legjobb négyet, utána pedig csak a nézőkön múlik, ki lesz A Dal 2019 idei győztese, aki hazánkat képviseli Tel-Avivban az Eurovízión. Az esélyesek között van Nagy Bogi is azzal a dallal, amit mentora, Molnár Ferenc Caramel írt neki. 

Az Ének Iskolájában ismertem meg Bogit, aki egy igazi csoda. Azóta dolgozunk együtt dalokon, és az egyik ilyen alkalommal született a Holnap, de egészen érdekes módon. Teljesen máson dolgoztunk, amikor a szünetben leültünk és megszületett a dallam, aztán két órával később kész volt a Holnap. Ezt kifejezetten Bogikának írtam, az ő életéről szól, miközben a generációs meg nem értettség általános üzenetét hordozza magában, hogy nem jut időnk egymásra. Nem akartam, hogy ez egy újabb Caramel-dal legyen, ez csak Bogikáé.

– mondta el kérdésünkre Caramel.

Caramel és Bogi sokat gyakoroltak ezen a héten, mert szeretnék, ha A Dal zsűrijének ismét egy kicsit mást tudnának mutatni. Az énekes azért is hívta meg a saját koncertjére Bogit, mert a stresszhelyzetben is érlelődik a dal. 

Született egy angol nyelvű verzió is. Ez egyfelől azért kellett, mert szeretek kísérletezni szakmailag, hogy tudjam, mindent kihoztunk egy dalból. De persze ha Bogika véletlenül megnyerné a holnapi döntőt, akkor is jól jön ez a plusz tartalék, hiszen a fordítással európai hangzást kapott, többekhez eljut az üzenet.

A zenész örül, amiért a zsűri jól fogadta a dalt, és elismerte Bogi tehetségét, elvégre ez volt a céljuk, amikor a műsorba jelentkeztek:

A Holnap nem A Dalra készült, tét nélkül mentünk a műsorba, mert úgy gondoltam, ez egy jó lehetőség, hogy Bogikát minél többen lássák, hallják. Már most boldogok vagyunk, hogy eddig jutottunk, hiszen két óra alatt született ez a versenydal, amit megtartottunk a maga egyszerűségében. Várakozáson túl megkaptunk mindent a műsortól.

Hogy ki nyeri a holnapot, az még nagy kérdés, Caramel szerint ez nem csak a dalokon múlik majd. Amikor ő zsűritag volt, akkor is arra figyelt, milyen az előadó színpadi jelenléte, az a plusz, amiért vonzza a tekintetet. Az énekes az idei mezőnyt kifejezetten erősnek tartja, és ahogy fogalmazott, éppen ezért a kisugárzás lesz a döntő. 

 Ahogy a Bibliában áll: mivel langyos vagy, kiköplek a számból! Az sosem jó, ha valami sem nem hideg, sem nem meleg, valamilyennek kell lenni. Ez lesz a legfontosabb holnap este.

Molnár Ferenc Caramel ( fotó: Facebook)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top