TV-sztárok
Szponzorált tartalom

Kovalik Ágnes a József Attila Színház legújabb darabjában (x)

Kovalik Ágnes gyönyörű szemei hirdetik a plakáton Hauptmann Naplemente előtt című drámáját. Ezúttal megosztó karakter bőrébe bújik: a nézők rokonszenvét egyértelműen bírja, míg darabbeli családja a vesztét kívánja.

Előd Álmos, Kovalik Ágnes


Ritkán osztanak Rád „gonosz” vagy intrikus szerepet? Inken valóban olyan negatív figura, amennyire a beharangozók alapján gondolnánk?

Egyértelműen gonoszt még sosem játszottam, megosztó személyiséget már igen. Inken szerintem nem az, a család gondolja csupán, hogy veszélyt jelent számukra.

Valós helyzet: egy fiatal lány jóval idősebb férfit szeret. Lehet ez őszinte szerelem, vagy más a motiváció?

Nem tudok általánosítani hasonló élethelyzetek kapcsán. Bizonyára érzelmek és érdekek is létrehozhatnak ilyen kötődéseket. Inken feltétel nélkül szereti Matthiast, de a világ romlottabb annál, hogy elfogadja és elhiggye ezt a tisztaságot.

Molnár Zsuzsanna nemrég a Téged nem kedvelő anyós-jelöltet alakította, most édesanyád bőrébe bújik. Ezúttal támogató Inkennel vagy akár a Pillangók szabadok Mrs. Bakere, itt is kritikus és ellenzi a kapcsolatot?

A Pillangók szabadok Mrs. Bakereként Zsuzsi félti tőlem a fiát, és mindenféle valós és valótlan kifogással kíván rábírni – roppant elmésen, humorosan, olykor kegyetlenül—, hogy távozzak. Hozzáteszem, ha nem az ő gyermekéről lenne szó, szerintem jól kijönne a két karakter egymással. Itt most olyan anya-lánya viszony jutott nekünk, amire mindenki vágyik. Olyan szerető, támogató kötelék, amelyben megmarad a felek szabadsága és biztonsággal állhatnak bele döntéseikbe. Olyan otthon, ahol dacára a nehézségeknek és nélkülözéseknek, mindig „meleg” van.

A darabbéli házassági szerződés szerint a szerelemért lemondasz a gyerekvállalásról, hogy ezzel bizonyítsd: nem akarod kiforgatni az előző házasságból származó gyerekeket vagyonukból. Mennyire áll messze tőled egy ilyen vállalás?

Azért mond le Inken a gyermekről, mert a szeretett férfi így akarja; és ő tiszteletben tartja, elfogadja a döntését. Ennek következménye, miszerint az örökség a családban marad, nem fontos számára, a családnak annál inkább. Inken nem áldozat, hanem egy szerelmes nő, aki minden és mindenki fölé helyezi ezt a szerelmet, és teljes egészében vállalja minden lemondásával és nehézségével együtt.

Hauptmann Naplemente előtt című drámáját 2019. január 26-án mutatja be József Attila Színház.

A képeket Kállai-Tóth Anett készítette.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top