TV-sztárok

FINA: Hosszú Katinka nem úszhat világcsúcsot

A Nemzetközi Úszószövetség (FINA) keddi döntése értelmében ezentúl a legjobb úszók is indulhatnak a FINA által el nem ismert, új típusú versenyeken, de az ott elért időket nem hitelesítik.

A nemzetközi szövetség (FINA) kedden úgy döntött, hogy engedélyezi az úszóknak a részvételt a szövetség által el nem ismert versenyeken is. Ezért eddig kétéves büntetés is járhatott. A FINA azonban nem tekinti hivatalosnak az ott elért eredményeket, így

hosszu katinkavilágcsúcsot sem lehet dönteni.

A decemberben Torinóba meghirdetett pénzdíjas verseny, az International Swimming League ötletét olyannyira ellenezte a FINA, hogy eltiltással fenyegette meg az ott indulni kívánó toplistás úszókat, például a 100 mellen világrekorder Adam Peatyt vagy Hosszú Katinkát. Emiatt a versenyt  törölték is. 

Az úszók szerint

a FINA alacsony pénzdíjakat tűz ki

a versenyein, ezért Hosszú Katinka Andrew Michaellel és Tom Shieldsszel egy washingtoni bíróságon be is perelte a FINA-t. Ezután az úszószövetség nagyobb pénzdíjakat ígért be a világkupákra és a világbajnokságokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top