TV-sztárok

X-Faktor 2018: a USNK lett a győztes!

Ezzel másodjára fordult elő a magyar show történetében, hogy nem egy énekes, hanem egy csapat lett a győztes.

A nézők szavazatai alapján a USNK, azaz Filep Kund és Laskay Nimród nyerte a 2018-as X-Faktort. Ők nyerték a Sziget Fesztivál különdíját is, vagyis jövőre felléphetnek a fesztiválon.

Második a Stolen Beat, azaz Búzás Bence és Latyák Bence lett.

A harmadik helyet Tamáska Gabi szerezte meg. A finálé első részében az énekesek kétszer léptek színpadra, ám a legkevesebb szavazatot Tamáska Gabi kapta, így számára véget ért az X-Faktor. 

A későbbiekben a két együttes, a Stolen Beat és a USNK küzdött a nézők kegyeiért, ráadásul mindkét csapat mentora ByeAlex volt.

A magyar X-Faktor történetében eddig csak egyszer fordult elő, hogy nem egy énekes, hanem egy csapat nyerje meg a versenyt. Igaz, ez éppen tavaly történt, amikor Ricco és Claudia első helyezést ért el. Ők egyébként a mostani fináléba is beugrottak, hogy előadják új számukat.

Rajtuk kívül a 2016-os verseny győztese, Opitz Barbi is visszatért, hogy Dér Henivel, Herceggel és Missh-sel énekeljen el egy dalt.

A 2018-as X-Faktor győztese egy éven keresztül havi egymillió forintot kap, további tízmillió forintot pedig a zenei karrierjének beindítására költhet el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top