nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

TV-sztárok
A Bosszúállók sztárjai a valóságban is igazi hősként viselkednek

A Bosszúállók sztárjai a valóságban is igazi hősként viselkednek

Többek között Robert Downey Jr., Chris Pratt és Chadwick Boseman is nap mint nap küzd a rászorulókért.
Avatar
Sipos Márta
f Ajánlom

A való életben is igazi szuperhősök az Avengers sztárjai. A népszerű képregényfilmekkel sztárstátuszba katapultált színészek közül sokan egyre több időt áldoznak a rászorulókra, legyen szó akár jótékonykodásról, akár beteg gyerekek támogatásáról, akár fellépésről valamilyen fontos ügy mellett – írja a Yahoo.

Robert Downey Jr., aki a Vasember főszerepének köszönhetően Hollywood egyik legjobban fizetett színészévé vált, az elmúlt években rengeteget tett a ROHHAD-szindróma kutatásáért. Ez egy igen ritka, a gyermekek kóros elhízását okozó, jelenleg gyógyíthatatlan betegség, az érintettek várható élettartama mindössze 20 év. Robert Downey Jr. az elmúlt években aktívan kampányolt a betegség kutatása mellett.

Chris PrattA galaxis őrzői és a Jurassic World sztárja szintén egy nagyon fontos problémára próbálja felhívni a figyelmet. A hollywoodi sztár nagyon aktív az Instagramon, és rengeteg olyan videót osztott meg a honlapon, amelynek élvezetéhez a hang is szükséges volt. Ezekhez a posztokhoz mindig odaírta a követőinek, hogy mindenképp kapcsolják be a hangot. Több hozzászóló is figyelmeztette azonban, hogy a halláskárosultak számára ezek a bejegyzések befogadhatatlanok. Mint kiderült, az Egyesült Államokban csaknem 38 millió halláskárosult él. Pratt most arra kéri a követőit, hogy ők is használják a #CCinstaNow hashtaget. Ezzel arra próbálják rávenni az Instagram üzemeltetőit, hogy vezessék be a videók automatikus feliratozását.

Kevin Winter/Getty Images/AFP

Fekete Párduc főszerepével híressé vált Chadwick Boseman a beteg gyerekeket segítette az utóbbi időben. Többször is meglátogatott rákos gyermekeket a kórházban, az alábbi képen például az látható, ahogyan egy kislányt a születésnapján lepett meg.

Ezzel azonban bőven nem ért véget a Bosszúállók azon sztárjainak listája, akik nap mint nap küzdenek a rászorulókért és a fontos ügyekért. Bosemanhez hasonlóan szintén járt már gyermekkórházakban többek között Paul Rudd, Chris Evans és Tom Holland is, Mark Ruffalo pedig egy Captain Planet Foundation nevű környezetvédő szervezetet támogat.

Kattints a lejátszáshoz!

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon