TV-sztárok

Melania Trump botrányt okozott a kalapjával Kenyában

Szafarikalapban szafarizott a first lady, csakhogy a fejfedő az elnyomás jelképe Afrikában.

Melania Trump ruhaválasztásait gyakran felháborodás követi, most sem történt másképp. Az amerikai first lady szafarikalapban jelent meg kenyai látogatásán, a fejfedő pedig az afrikai gyarmati időket idézte – írja a Guardian.

Melania Trump első önálló tengerentúli útjának utolsó előtti napján felkeresett egy nairobi árvaházat, majd a város közelében lévő nemzeti parkban nézett körül. Csizmát, lovaglónadrágot és egy makulátlan fehér szafarikalapot viselt.

Melania Trump beszélget a kenyai Nairobi Nemzeti Park egyik munkatársával 2018. október 5-én (AFP PHOTO / SAUL LOEB)

A parafakalapot eredetileg az európai felfedezők és a gyarmati közigazgatásban dolgozók hordták a 19. században. Később a katonatisztek is átvették a viseletet, a szafarikalap így hamar a hatalom és az elnyomás szimbólumává vált.

A katonák, idegenvezetők és a természetvédelmi szakemberek már régóta kényelmesebb és kevésbé vitatott kalapra váltottak, de azok a turisták még mindig előszeretettel hordják, akik nem igazán vannak tekintettel a helyi viszonyokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top