TV-sztárok

Szinetár Dóra komoly ügyben emelte fel a hangját

Négyéves lett az UNICEF Magyarország Ébresztő-óra programja, az „ünnepi” interaktív foglalkozást a gyerekjogokról, diszkriminációellenességről és napjaink egyik legfontosabb kérdéséről, a cyberbullyingról Szinetár Dóra tartotta.

Egy pofon is erőszak? Nyomkodhatom a telefonomat órán? Mi a különbség az emberi jogok és a gyerekjogok között? Mik a kötelességeim? – ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre kaphattak választ a gyerekek az Ébresztő-órán. Beszélgettek arról is, hogy mi az a diszkrimináció, milyen formái vannak a bántalmazásnak és közben a gyerekek megismerhették az UNICEF munkáját. A gimnazisták kézről kézre adták a plumpy’nut nevű terápiás ételt, amelyet a szervezet a súlyosan alultáplált kisgyerekeknek ad. A magas tápértékű, vitamindús élelmiszer segít, hogy rövid idő alatt visszanyerjék erejüket a kicsik. Mennyibe kerül szerintetek ez a tabletta, amely fertőtleníti a vizet?tették fel a kérdést Szinetár Dóráék, a gyerekek tippje 10 ezer forint volt, pedig 100 forintból ivóvízhez juthatnak a gyerekek ott, ahol amúgy fertőző a víz. Ennyit számít az apró segítség.

Szinetár Dóráék fontos dolgokról meséltek a gyerekeknek

„Az egyik legnagyobb élményem az volt az Ébresztő-órák kapcsán, amikor egy kamasz fiú hosszan sorolta, mi minden bántja az életben. Amikor megnézte, hogyan élnek gyerekek Afrikában, párás tekintettel mondta, hogy neki nagyon jó dolga van. Az egyik legfontosabb témánk azonban a gyermekjogok kérdése. A fiatalok akkor léphetnek fel a jogaik megsértése ellen, és értik meg, hogy mikor gázolnak mások jogaiba, ha tisztában vannak azokkal” – mondta Szinetár Dóra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top