TV-sztárok

Kozák Danuta abban sem volt biztos, hogy kijut a világbajnokságra

Kozák Danuta három aranyérmet nyert a portugáliai kajak-kenu világbajnokságon. A csodálatos eredményért sokat küzdött a sportoló, aki elég szkeptikusan állt az idei szezonhoz.

Gyermeke születése után 14 hónappal három aranyérmet nyert a portugáliai kajak-kenu világbajnokságon Kozák Danuta. Az olimpiai bajnok sportoló az Inforádiónak arról beszélt, milyen nehézségek hátráltatták felkészülését, ami alatt abban sem volt biztos, hogy bekerül a válogatott keretbe.

Kozák Danuta mutatja egyesben, párosban és négyesben nyert aranyérmét a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon – MTI Fotó: Kovács Tamás

„Talán az első válogató volt az áttörés. Amikor elkezdtem a felkészülést az idei évre tavaly augusztusban, tudtam, hogy nagyon hosszú szezon lesz, és nehéz lesz a visszatérés a szülés után. Nem is próbáltam magamra extra terheket tenni, hogy azt mondjam, világbajnok szeretnék lenni” – mondta az Inforádiónak Kozák Danuta, akit edző-férje, Somogyi Béla segített a felkészülésben.

A felkészülést betegség mellett egy tavasszal összeszedett sérülés is hátráltatta, mely egészen a második válogatóig befolyásolta Danuta edzésmunkáját, ami a nehézségek ellenére remekül sikerült, a kajakos ebben a szezonban három vb-aranyat, két Eb-aranyat és egy Eb-ezüstérmet nyert.

„Szkeptikus voltam még abban is, hogy sikerül-e kijutni a világversenyekre, főleg, amikor halmoztam a sérüléseket. De életem egyik legjobb világbajnokságát zártam, három olimpiai számban tudtam aranyérmet nyerni a csapattársakkal. Nagyon elégedett lehetek” – nyilatkozta a bajnok, aki erre az évre már szögre akasztotta az evezőket.

„A világbajnokságon letettem a lapátot idénre. Pár hétig nem gondolok a kajakozásra és az edzésekre, utána leülünk, és kitaláljuk, mikor is kezdjük újra” – mondta a közeljövő terveiről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top