TV-sztárok

Nagyot küzdött Fucsovics Djokoviccsal a US Openen

Hiába játszott jól Fucsovics Márton, mégis vereséget szenvedett Novak Djokovictól az amerikai nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A magyar sportoló így távozni kényszerült a bajnokságról.

Nem sikerült a bravúr a magyar tenisz ifjú csillagának, aki remekül játszott a US Open első fordulójában a világ egyik legjobbjának számító Novak Djokoviccsal szemben. Fucsovics Márton még játszmát is nyert, de a végére Djokovics összeszedte magát.

A világranglistán 41. magyar játékos az esélytelenek nyugalmával kezdhette mérkőzését a US Open centerpályáján a 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes riválissal szemben, ám a találkozó első játékaiban kissé érezni lehetett rajta a megilletődöttséget. Djokovic ugyanis rögtön elvette az adogatását, majd az első játszmában magabiztosan őrizte előnyét, s 6:3-ra nyert.

US Open 2018🎾🇺🇸 Első kör Djokovic ellen! 💪🏻1st round against Djokovic! 💪🏻

Fucsovics Marton (@fucsovicsmarci) által megosztott bejegyzés,

A nyíregyházi sportoló az első játszma közepétől egyre bátrabban és pontosabban játszott, Djokovic pedig látványosan szenvedett a nagy melegben. A második játszma közepén aztán nagy fordulat állt be a mérkőzésen, Fucsovics 3:2-nél elvette riválisa adogatását, aki később ápolást is kért, ám ezt követően sem talált magára, és 6:3-mal Fucsovics egyenlíteni tudott.

A harmadik szett nagyszerűen kezdődött magyar szempontból, a még mindig gondokkal küzdő szerb ugyanis nagyon enerváltan, míg Fucsovics egyre jobban teniszezett, 1:1-nél újra brékelt, s egészen a játszma hajrájáig biztosan tartotta előnyét. Djokovic 4:3-nál – egy szerencsés, majd több szép ponttal – visszavette az adogatást, fordított, majd 5:4-es vezetésénél kihasználta Fucsovics hibáit és megnyerte a harmadik szettet.

Ezt követően a hőség miatt tíz perc pihenőt kaptak a játékosok, ami nem jött jól Fucsovics Mártonnak. A folytatásban ugyanis szétesett a játéka, s 0:6-tal zárta a szettet és a háromórás mérkőzést.

Számára ezzel a meccsel véget is ért a US Open.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Fucsovics Márton így értékelte a szerb klasszis ellen vívott mérkőzését:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top