TV-sztárok

Így búcsúznak kollégái Paudits Bélától

Mindenkit megrázott a 68 éves musicalszínész halála. Paudits Béla még el tudott köszönni lányától.

Alig egy hete került kórházba agyi infarktussal Paudits Béla. A színészlegenda e hét elejére ugyan jobban lett, de továbbra is intenzív osztályon tartották, szervezete pedig tegnap feladta a küzdelmet. A Blikk információi szerint évek óta nem látott lányától még el tudott búcsúzni kórházi ágyán.

„Nagyon fáj, hogy elment. Számomra Paudits Béla több volt mint pályatárs, egy évfolyamra jártunk, sok évadot dolgoztunk együtt a Madách Színházban. Rendkívüli képességű karakterszínész volt, kivételes énektudással, amellyel világklasszis lehetett volna, ha nem törik el benne idő előtt valami” – mondta a lapnak Székhelyi József.

„Hallottam a hírt, kétségbe vagyok esve. Rendkívül szerettem őt! A Madách Színház természetesen saját halottjának tekinti. Nagyon régen találkoztunk utoljára. Volt egy estje a stúdióban, nem akarok pontatlan lenni, de ha jól emlékszem, 2004-ben, tizennégy éve” – emlékezett Szirtes Tamás, a Madách Színház igazgatója a Borsnak.

„Ő már 83-ban a Macskák alatt közölte, hogy nem számít hosszú életre. A szívével voltak gondok, valami rendellenesség. Azóta eltelt harmincöt év! – mondta megtörten Szerednyey Béla. – Gyönyörűen énekelt, nagyon szép vibrátóval, pedig sohasem tanulta, ezt mindig mondta.”

Paudits Béla legemlékezetesebb alakításait a Macskákban és a Kabaréban nyújtotta, emellett pedig több száz színdarabban szerepelt több évtizedes pályafutása alatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top