TV-sztárok

Döbbenet: fél fülére alig hall Gönczi Gábor

A híradós és énekes évtizedek óta csak a jobb fülét használja. Gönczi Gábor még trükköket is tud halláskárosodásával.

Gönczi Gábor jelenleg A Nagy Duettben versenyez, és valószínűleg senki nem gondolná a híradós-énekesről, hogy kisgyerekkora óta probléma van a hallásával, pedig ez a helyet. „Elég volt egy hatalmas csobbanás az úszásoktatáson a medencébe, máris fájó füllel szálltam ki. Állandóan begyulladt, többször felszúrták, később a dobhártyámmal is bajok voltak” – meséli Gönczi, hogy kezdődött kálváriája.

„Végül felajánlottak egy műtétet, amely során megszabadítottak minden olyan dologtól a fülemben, ami gondot okozott, de ennek az lett az ára, hogy a hallásom 30 százalékosra csökkent” – vallotta be a híradós. Gönczi Gábort tizenöt évesen műtötték meg.

Gönczi Gábor interjú közben. Fotó: Neményi Márton (NLCafe.hu)

A tévés a Blikknek azt is elmondta, milyen trükköket alkalmaz, hogy megkönnyítse mindennapi életét hallókészülék nélkül. „Amikor a Smile együttessel fellépünk, úgy helyezkedem, hogy a kontroll-ládát jobb oldalról halljam, fülmonitor is csak a jobb fülemben van, de telefonálni is csak azzal a fülemmel tudok, a másikkal ugyanis nem hallom a készüléket. Sőt, ha nem akarok valakit hallani, a bal oldalamra ültetem, ha pedig csendben szeretnék aludni, elég, ha a jobb oldalamra fekszem” – viccelődött Gönczi, aki idén veszi el szerelmét, Ildikót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top