TV-sztárok

Elrendelték Oszter tavainak elbontását

A katasztrófavédelem lépett: Oszter Sándornak búcsút kell mondani kastélya mellé rittyentett tavaitól.

A húsvéti hosszú hétvégén már második alkalommal repedt meg a gát Oszter Sándor birtokán. A Diósjenő Facebook-oldalán videókkal is dokumentált eset után a katasztrófavédelem szakemberei napokig vizsgálódtak, és arra jutottak: a mesterséges tavak és a gátrendszer jelenlegi formájában nem maradhat. A színész azonban megúszta a büntetést, mindössze eltiltották újabb duzzasztórendszer építésétől.

Oszter Sándor | Fotó: Komka Péter, MTI

A hatóság arra is kötelezi Oszter Sándort, hogy biztosítsa a diósjenői halastavat tápláló patak vizének szabad átfolyását. A döntés azt is megállapítja, hogy a tavak engedély nélkül épültek. Mindez a Blikk szerint annyit jelent, hogy Oszternek hagynia kell, hogy tavai kiszáradjanak.

Bár a döntés azonnali hatályú, a helyiek attól tartanak nem lesz foganatja, hiszen a színésznek eleve nem lett volna szabad megépítenie a tórendszert. Mint ismert, Oszter Sándor hónapok óta harcol a diósjenőiekkel tavai miatt, melyek veszélyeztetik szomszédait és a helyi élővilágot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top