TV-sztárok

Perel az igazáért a pornószínésznő, aki azt állítja, viszonya volt Trumppal

Stormy Daniels az elnök személyes ügyvédjét pereli becsületsértés miatt, mert tagadta az állítását, miszerint még 2006-ban viszonya volt Donald Trumppal.

Stormy Daniels pornószínésznő, aki azt állítja, hogy 2006-ban egyszeri viszonya volt az akkor még üzletember Donald Trumppal, most az elnök személyes ügyvédjét, Michael Cohent perli becsületsértés miatt.

Egy Los Angeles-i szövetségi bíróságon hétfőn benyújtott kereset szerint Michael Cohen becsületsértést követett el azzal, hogy tagadta a pornószínésznő és Donald Trump futó kalandját.

A keresetben az ügyvéd leszögezi: „Cohen ezzel azt a látszatot keltette, hogy Clifford kisasszony hazug ember, nem lehet benne megbízni, és állítása, miszerint viszonya volt Trump úrral, nem igaz”. A pornószínésznőt Stephanie Cliffordnak hívják, a Stormy Daniels a művészneve.

A keresetet egy nappal azt követően adták be, hogy a nő hosszú interjút adott a CBS televíziónak, és azt állította, hogy eddig azért nem jött elő a történetével, mert egy ismeretlen férfi évekkel ezelőtt megfenyegette őt.

A férfi feltételezett megbízójaként a pornószínésznő Donald Trump ügyvédjét, Michael Cohent nevezte meg, bár bizonyítékot nem tudott mutatni. „Nem vagyok teljesen biztos benne, de azt hiszem” – fogalmazott a vasárnapi CBS-interjúban.

Michael Cohenről a CBS televízió hétfőn rövid portrét készített. E szerint az ügyvéd 2006-ban csatlakozott Trump vállalatbirodalmához, majd Trump megválasztása után a személyes ügyvédje lett. Korábban is gyakran segített Trumpnak, például amikor válófélben volt első feleségétől, Ivana Trumptól. Állítólag Cohen akkoriban megfenyegetett egy riportert, mert a feleség szemszögéből próbálta bemutatni a megromlott házasságot.

Az ügyvéd volt az is, aki fizetett 130 ezer dollárt Stormy Danielsnek, hogy titoktartási szerződést írjon alá. A pornószínésznő most azt mondja: a szerződés nem kötelezi őt semmire, mert nincs rajta Donald Trump aláírása. Cohen egyébként elismerte, hogy egy Delaware-ban bejegyzett cégétől pénzt utalt a nőnek, de arról soha nem beszélt, hogy mi okból. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top