TV-sztárok

Ezrek fognak özönleni Harry herceg és Meghan Markle esküvőjére

Több ezer embert hív meg az Egyesült Királyság minden szegletéből májusi esküvőjére Harry herceg és menyasszonya, Meghan Markle.

Az idén 34 éves Harry herceg és a 37 éves amerikai színésznő, Meghan Markle eljegyzését november végén jelentették be. Az esküvő május 19-én lesz Windsorban, a legősibb angliai királyi rezidencián. A Kensington-palota pénteken újabb részleteket tett közzé az esküvői előkészületekről.

Összesen 2640-en kapnak meghívót a ceremóniára. Közülük 1200-at Harry és Meghan Markle külön kérésére a királyi ház regionális képviselőinek hivatalai választanak ki az ország minden részéből, a lehető legszélesebb kor- és társadalmi háttérből válogatva. A palota közleménye szerint előnyt élveznek azok, akik elismerten sokat dolgoznak helyi közösségükért, valamint azok a fiatalok, akik máris jelentős vezetői képességekről tettek tanúbizonyságot.

Harry herceg és Meghan Markle (Fotó: Getty Images)

További 200 meghívottat azoknak a jótékonysági és egyéb szervezeteknek a munkatársai közül választanak ki, amelyekkel Harry és menyasszonya szoros kapcsolatokat ápol, valamint amelyeknek Harry herceg a fővédnöke. Meghívást kap a májusi esküvőre két windsori iskola, a The Royal School és a St. George’s School összesen száz diákja és a windsori kastélyhoz egyéb módon kötődő helyi közösségek 610 tagja. Jelen lehet a ceremónián a monarchia közvagyonát kezelő intézmény, a Crown Estate, valamint a királyi ház személyzetének 530 tagja is.

A meghívottak a windsori kastély hatalmas ősparkjában üdvözölhetik majd az esküvő helyszínére, a Szent György-kápolnába érkező herceget és menyasszonyát, és közelről figyelhetik, amint az egybekelt hercegi házaspár és vendégei díszes hintókon elhajtatnak a kastélyból. A kápolnában hozzávetőleg 800-an férnek el, és az oda meghívottakat valószínűleg Harry és menyasszonya közvetlen baráti köréből választják ki. A vendéglistáról sok konkrétum egyelőre nem derült ki, de a brit sajtó tudni véli, hogy Sir Elton John mindenképpen jelen lesz. Az 1990-es évek példátlan sikerű lánybandája, a Spice Girls egyik tagja a héten utalást tett arra, hogy ők is hivatalosak a ceremóniára.

Folyamatosak a találgatások arról is, hogy Barack Obama volt amerikai elnök és felesége, Michelle Obama – akikkel Harry szoros baráti kapcsolatokat ápol – szintén jelen lehet, bár hivatalos forrásból egyelőre ezt sem erősítették meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top