nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

TV-sztárok
Ezen a retro fotón fel sem ismered Balázs Fecót

Ezen a retro fotón fel sem ismered Balázs Fecót

Ma ünnepli a születésnapját Balázs Fecó, akit a pályatársai is felköszöntöttek. Néhányan a közös emlékeket is felidézték, és közel 50 évvel ezelőtti fotókat is mutattak.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Hatvanhetedik születésnapja alkalmából köszöntötték híres ismerősei Balázs Fecót, a Kossuth- és Liszt Ferenc díjas művészt. A legendás énekes – annak ellenére, hogy nemrégiben kétszer is operálták szívritmuszavar, majd koszorúér-meszesedés miatt – már jól van, köszönhetően annak, hogy odafigyelt magára és betartotta az orvosi utasításokat. Ebből adódóan nem kell tovább várni az egy éve húzódó Korál nagykoncertre, amit május 5-én tart a zenekar a Papp László Budapest Sportarénában.

Balázs Fecó nagy rajongója Csonka András is

A köszöntők között szerepelt Balázs Fecó régi nagy rajongója Csonka András is, akit fiatal korában elsősorban a Korál életmű lírai dalai varázsoltak el. A színész frissdiplomás, legelső szereplése a „Hölgyeim, elég volt!” című, múlt század 30-as években játszódó francia vígjátékban volt az egykori Vidám színpadon, amelynek zenéjét akkoriban Fecó szerezte.  

“Ez a Koráltól és Fecótól teljesen idegen zenei világ, francia vígjátékocska, amihez teljesen egyedülállóan ő írta a zenéket, egy fantasztikus kirándulás volt. Az a számomra addig elérhetetlen ember, akit istenítettem, csodáltam a művészetéért, a közös munka során hirtelen emberközelivé, kollégává vált” – mesélte Csonka András.

“Nem voltam rocker, ezt be kell vallanom, de Balázs Fecónál az a fantasztikus, hogy meg tudta szólaltatni azokat is a zenéjével, akik kicsit idegenkedtek és a popzene felé húztak. Éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy hosszú évek után a Korál újra belecsap a húrokba, mert nagyon sokan várják ezt és azt szerintem ő is érzi, hogy ez neki mennyi erőt ad.”

“Drukkolok Fecónak, hogy a Korál koncert jól sikerüljön” – mondta el Horváth Charlie, pedig úgy fgalmazott, hogy drukkol Fecónak és a Korálnak. Az énekesek baráti kapcsolatban vannak, még szövegírójuk is közös. Keresztes Ildikó is jó kívánságait küldte el a szülinaposnak. “A Korált – erdélyi lányként, ahol minden tiltott volt, ami magyar – faltuk ezerrel, s akkoriban az életünket adtuk volna egy Korál, Piramis vagy LGT lemezért. Akkoriban szinte csak azt néztük, hogy elég helyes-e a zenész a lemezborítón és persze a dalokból kívülről fújtuk az összeset.”

“Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer együtt éneklünk majd duettet, de milyen érdekes az élet, mert az akkori közös kiadónk összehozott és ez rögtön meg is pecsételte a munka- és baráti kapcsolatunkat. Mi sem számítottunk rá, hogy A Csönd éve című dalnak ekkora sikere lesz. Azóta nem csak egy énekes társat és egy olyan embert tudhatok magamnak, akivel együtt dolgoztam, és akivel ilyen sikereket értem el, hanem egy nagyon-nagyon jó barátot is. Fecónak születésnapja alkalmából kívánom, hogy ez a munka, baráti kapcsolat tartson örökké és legalább még egy ennyit kívánok magunknak, a többit majd folytatjuk odaát.”

A Három kívánság egykori műsorvezetője, a retro lemezlovas Dévényi Tibor a régi időkből izgalmas időszakot elevenített fel.

“Mindketten nagyon régen vagyunk a szakmában, én a Neoton korszakában ismertem meg őt. Mint fiatal srácok turnéztunk, és minden fiatal csibészségeket megcsináltunk, amit akkor fiatal fiúk megcsinálhattak. Lányok tomboltak a Fecóért, és hát minden este valami kis buliba keveredtünk. Születésnapja alkalmából most a három kívánságom Fecónak az egészség, egészség, egészség”

Nézd meg a régi képeken Balázs Fecót, felismered?

4 Fotó megtekintése

Ezen a retro fotón fel sem ismered Balázs Fecót

Balázs Fecó 1970-ben
Még több +
Balázs Fecó mostanság
Még több +
Balázs Fecó 1970-ben a Neotonos fellépésen
Még több +
Balázs Fecó
Még több +

 

Megosztás Facebookon