TV-sztárok

Autistának hitték Borbély Alexandrát

Olyan hitelesen játszotta el szerepét a Testről és lélekről című filmben, hogy sok néző azt hitte, Borbély Alexandra valójában sérült.

Nagyot fordult Borbély Alexandrával a világ a Testről és lélekről megjelenése óta. Borbély megkapta a legjobb színésznőnek járó elismerést a berlini filmfesztiválon, a film pedig a fesztivál nagydíját vitte el, és tovább versenyez a legjobb külföldi film Oscar-díjáért.

Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró (k), valamint Morcsányi Géza dramaturg, műfordító és Borbély Alexandra színésznő – MTI Fotó: Mohai Balázs

A közönség és a kritikusok által egyaránt felmagasztalt film egy csapásra nemzetközileg ismert művészt csinált Borbély Alexandrából. A legtöbben azonban meg voltak döbbenve, hogy hivatásos színésznő. Olyan jól játszotta filmbeli karakterét, hogy a nézők meg voltak győződve, hogy egy autizmussal élő embert kértek fel a szerepre. „Nagyon sok külföldi üzenetet kaptam, meglepődve reagálnak arra, hogy színésznő vagyok. Berlinben a díjátadón is odajöttek hozzám” – mondta a Blikk szerint Borbély.

Az Oscar-gálára Nagy Ervin is elkíséri szerelmét, Borbély Alexandrát, hogy a helyszínen izgulják végig a döntést megelőző pillanatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top