nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

TV-sztárok
Autistának hitték Borbély Alexandrát

Autistának hitték Borbély Alexandrát

Olyan hitelesen játszotta el szerepét a Testről és lélekről című filmben, hogy sok néző azt hitte, Borbély Alexandra valójában sérült.
NLCafé
f Ajánlom

Nagyot fordult Borbély Alexandrával a világ a Testről és lélekről megjelenése óta. Borbély megkapta a legjobb színésznőnek járó elismerést a berlini filmfesztiválon, a film pedig a fesztivál nagydíját vitte el, és tovább versenyez a legjobb külföldi film Oscar-díjáért.

Enyedi Ildikó filmrendező, forgatókönyvíró (k), valamint Morcsányi Géza dramaturg, műfordító és Borbély Alexandra színésznő – MTI Fotó: Mohai Balázs

A közönség és a kritikusok által egyaránt felmagasztalt film egy csapásra nemzetközileg ismert művészt csinált Borbély Alexandrából. A legtöbben azonban meg voltak döbbenve, hogy hivatásos színésznő. Olyan jól játszotta filmbeli karakterét, hogy a nézők meg voltak győződve, hogy egy autizmussal élő embert kértek fel a szerepre. „Nagyon sok külföldi üzenetet kaptam, meglepődve reagálnak arra, hogy színésznő vagyok. Berlinben a díjátadón is odajöttek hozzám” – mondta a Blikk szerint Borbély.

Az Oscar-gálára Nagy Ervin is elkíséri szerelmét, Borbély Alexandrát, hogy a helyszínen izgulják végig a döntést megelőző pillanatokat.

Megosztás Facebookon