TV-sztárok

Rossz hírek érkeztek a királyi palotából

Tüdőgyulladása és tüdődaganata van a királynő férjének, állapota nem javul.

Rosszabbodott Henrik herceg, Margit dán királynő férjének állapota, akit január közepe óta tüdőgyulladással ápolnak, és kezelésekor jóindulatú tüdődaganatot fedeztek fel nála.

83 éves édesapja romló egészsége miatt Frigyes koronaherceg, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja a phjongcshangi téli olimpiáról visszatért Koppenhágába, és meglátogatta őt a koppenhágai Ringshospitalet kórházban. Dániába érkezett a francia származású herceg egyik húga is, aki egy franciaországi zárdában él.

Henrik herceget január közepén szállították kórházba, mert egyiptomi pihenésük alatt fertőzést kapott. A királyi palota szeptemberben jelentette be, hogy a herceg demenciában (időskori szellemi hanyatlásban) szenved, és tovább csökkentik kötelezettségeit. 2016-ban már korlátozták hivatalos megjelenéseit.

Margit hercegnő, a későbbi uralkodó 1967-ben kötött házasságot Henri de Laborde de Monpezat francia diplomatával, aki ennek révén Henrik herceg lett. Két fiúgyermekük született.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top