TV-sztárok

Megszűnik Hosszú Katinka és Shane Tusup közös képregénye

Szigorúan gazdasági okok miatt kell lemondani az Iron Lady Arcanum című képregény kiadásának folytatásáról – hangsúlyozta Hosszú Katinka és Shane Tusup egy közös közleményben pénteken.

Az Iron Lady Arcanum képregényeket gyártó és kiadó Iron Comics tulajdonosa, az Iron Corporation pénteken közölte az előfizetőkkel, hogy a januári volt az utolsó szám a rajzolt történetsorozatból.

A cég két tulajdonosa, Shane Tusup és Hosszú Katinka is közös közleményben kommentálta a bejelentést. „Számomra különösen sajnálatos ez a tény, mert az én »gyermekem« volt ez a képregény, de be kellett látnunk, hogy a magyar piacon ennek még nincs olyan létjogosultsága, mint Amerikában. A megszűnés hátterében egyértelműen gazdasági okok állnak” – szögezte le Shane Tusup. Hosszú Katinka is nyomatékosította, hogy nem a kettejük között megromlott viszony miatt hagyják abba a képregény kiadását: 

minden cég életében vannak időszakok, amikor meg kell vizsgálni az addigi működést, és a gazdasági fejlődés érdekében meg kell hozni bizonyos racionalizálási döntéseket. Sajnálatos a mostani időzítés, mert a kívülállók valószínűleg összekötik más történésekkel, de ezeket a lépéseket, melyek része volt a képregénysorozat megszüntetése is, mindentől függetlenül meg kellett hoznunk a cég érdekében. A jövőben erőteljesebben szeretnénk koncentrálni az Iron Aquatics úszóklubunkra, a Learn To Swim úszásoktatás programra, valamint az Iron Streetwear ruházati márkára és az új divíziónkra, a tartalomszolgáltatásra.

Azt is közölték az előfizetőkkel, hogy a cég dolgozik azon, hogy más módon és formában, de a rajongók találkozhassanak a folytatással.

A Best magazin a napokban megírta: az Iron Corporation Kft. alkalmazottainak több mint felét elbocsátották. Az elküldött munkatársak egyikét a hetilap szólaltatta meg, a nyilatkozó elmondta, hogy mindenkit meglepett a létszám-lefaragás, hiszen decemberben még a jól menő vállalkozás távlati terveiről tárgyaltak, sőt korábban még az is szóba került, hogy további, új munkatársakat vesznek fel. 

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top