TV-sztárok

Frabato a vakoknak készít jóskártyát

Az ország főmágusa (ismert neve: Frabato) a jósláson túl újabb bizniszt vett észre a horizonton.

Azt írja a Bors, hogy Frabato a látássérült vendégei révén döbbent rá, hogy tudná még hová fejleszteni a jósdaipart. Új típusú, speciális tarot-jóskártyákat alkotott, így az élet törvényszerűségeit és ősi titkos bölcsességeit rejtő pakli lapjai hamarosan a vakok számára is érzékelhetők lesznek. Nyilván van mellé elmélet: „A józan ész válsághelyzetben sokszor rossz tanácsadó, míg a tudatalatti valószínűleg ismeri a helyes utat. A tarot ezt a tudást hozza felszínre, az élet minden területén segít a döntésben. Azoknak, akiknek hiányzik a látásuk vagy a hallásuk, sokkal erősebbek az egyéb érzékszerveik. Mivel sokkal jobb az intuíciójuk, sokkal magasabb szintről tudnak indulni, ha érzékelni tudják a kártyalapokat” – magyarázta az ősi mestermágus. 

„A tarot-kártyák általában ugyanolyanok, csak megrendelésre készül egyedi. Az enyémen Braille-írás lesz. Így a vakok is be tudnak majd csatlakozni a jóslásba. A grafikák már elkészültek, néhány apróbb javítást kell még megcsinálni, és jön a nyomdai előkészítés. Néhány paklit gyártatok csak, sorozatgyártáson nem gondolkodtam, mivel a Braille-ábécé domborított jelei megdobják az előállítás költségeit” – mondta .

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top