TV-sztárok

Colin Firth nem akar többé Woody Allennel dolgozni

Colin Firth éppen azon a napon jelentette ki, hogy elpártol az amerikai filmrendezőtől, amikor Woody Allen nevelt lánya tévékamerák előtt vallott arról, hogy gyerekkorában Allen miként zaklatta őt szexuálisan. Nem Firth az első színész, aki elpártol a 82 éves rendezőtől.

Colin Firth a Guardiannek adott interjújában nyilatkozott a nevelt lánya által molesztálással vádolt Woody Allenről. A színész úgy fogalmazott, hogy következőleg már nem dolgozna a filmrendezővel. Firth 2014-ben a Káprázatos holdvilág című romantikus vígjátékban forgatott Woody Allennel.

A film megjelenése után egy évvel Dylan Farrow, Mia Farrow és Allen nevelt lánya a New York Times blogjához juttatott el egy nyílt levelet, amelyben az egész hollywoodi közösséget azzal vádolta, hogy szemet hunynak nevelőapja tettei fölött. Rosszallotta, hogy senki nem hallgat rá, pedig ő már húsz évvel ezelőtt is azt állította, hogy Allen szexuálisan zaklatta őt. 

Dylan Farrow, a Weinstein-botrány kirobbanása és a Time’s Up mozgalom beindulása után, csütörtökön szintén megszólalt Woody Allen zaklatásos ügyében. Most először beszélt kamerák előtt azért, hogy végre megismerjék az arcát, mert ő még 32 évesen sem tudta teljesen feldolgozni, amit a rendező művelt vele. A CBS műsorában elmondta ismét a történetét, miszerint 7 éves volt, amikor egy padláson Allen intim területeken fogdosta őt, és máskor is folyton ölelgette, molesztálta a lányt. Dylan Farrow azt mondta az interjúban, hogy nem dühös azokra a színészekre, akik Allennel dolgoztak, de reméli, hogy a mostani felfokozott hangulatban végre elismerik, hogy „csendjükkel” évekig hozzájárultak ennek a zaklatásos „kultúrának” a fenntartásához. 

Coling Firth-höz hasonlóan már több színész is elpártolt a rendezőtől, Allen következő filmjének, az A Rainy Day in New Yorknak a szereplői közül többen felajánlották, hogy inkább lemondanak fizetésükről egy jótékony szervezet javára. Velük ellentétben Alec Baldwin színész viszont kiáll a rendező mellett, szerinte nagyon szomorú, hogy most sokan elítélik a filmest. 

Woody Allen továbbra is tagadja a Dylan Farrow által felhozott vádakat. 

(via Jezebel)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top