nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

TV-sztárok
Már Csiszár Jenő a milánói főkonzul

Már Csiszár Jenő a milánói főkonzul

Úgy látszik, Csiszár Jenő papíron megfelelt minden elvárásnak ahhoz, hogy milánói főkonzul legyen belőle. Még az ősszel kinevezték az egykori műsorvezetőt.
NLCafé
f Ajánlom

Csiszár elődje, Timaffy Judit havannai nagykövet lett, erről november elején adtak hírt, és vélhetően Csiszár Jenőt is ekkortájt nevezték ki milánói főkonzullá – írja a hvg.hu

Csiszár Jenő
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A tévés műsorvezető kinevezése 2017. január elején merült fel, és rögtön érkeztek a kételyek is azzal kapcsolatban, hogy a népszerű médiafigura meg fog-e tudni felelni azoknak a diplomáciai elvárásoknak, amiket ez a poszt megkövetel. Úgy néz ki, hogy Csiszár mindennek megfelelt, elvégezte a Külügyminisztérium féléves képzését, sikerülhettek az olasz nyelvvizsgái is. Korábban volt szó arról, hogy az összes, külképviseletet vezető diplomatának egy új jogszabály értelmében okleveles államtudományi mester szakképzettséget kell szereznie; kinevezéséből ítélve azt gondoljuk, hogy ebben is helyt állt Csiszár Jenő.

Márciusban kiderült, hogy megemelik a külszolgálati diplomaták fizetését, így Csiszár is vélhetően 2 milliót fog havonta keresni.

Megosztás Facebookon