nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

TV-sztárok
Brutális baleset az Ázsia Expressz forgatásán

Brutális baleset az Ázsia Expressz forgatásán

Nem sok esélye van valakinek Laoszban, ha a várostól távol szenved súlyos balesetet, mivel arrafelé nincs mentő. Egy helyi férfi az Ázsia Expressz mentőtisztjének köszönheti az életét.
NLCafé
f Ajánlom

Ázsia kommunista államaiban az egészségügyi ellátás jócskán alulmúlja az Európában megszokottat, egy várostól távol történő közúti baleset esetén például a sérülteknek esélyük sincs mentőhöz jutni, a mentő ugyanis arrafelé teljesen ismeretlen fogalom.

Laoszban egy helyi férfi annak köszönheti az életét, hogy az Ázsia Expressz stábja épp arra járt, ahol egy baleset történt. A valóságshow csütörtöki részében is feltűnt pár pillanatra, ahogy egy kamion és egy kisteherautó ütközött össze a hegyi szerpentinen.

A Ripost azt írja, a baleset pár pillanattal azelőtt történt, hogy a mentőtisztet szállító stábbusz odaért. Varga Norbert mentőtiszt azonnal kérte a sofőrt, hogy álljon meg, amikor meglátta, hogy két férfi egy erősen vérző társát vitte ölben egy platós személyautó felé, és látszott, hogy durva a helyzet.

A sérültet platóra fektették, és miután megértették, hogy segíteni szeretnék, átadták nekem a terepet. A férfi gyakorlatilag kifejelte a kisteherautó szélvédőjét és alaposan összevágta az arcát, de ami a leginkább aggasztott, az a nyaki sérülése volt, mert nagyon vérzett. Elláttam a sebet, fertőtlenítettem a többi sérülést, és bekötöztem a fickót

– mondta a Ripostnak Varga Norbert, aki szerint ha nem járnak arra, majdnem biztos, hogy a sérült elvérzett volna.

Varga Norbert magasan képzett mentőtiszt, aki közalkalmazottként a köztársasági elnök mellett teljesít szolgálatot. Főállása mellett hat éve dolgozik tévés produkciókban mint egészségügyi segéd.

Megosztás Facebookon