TV-sztárok

Íme a platinalakodalmára készülő II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg friss hivatalos fotója!

Az angol-brit monarchia eddigi történetében egyetlen uralkodói házaspár sem érte meg együtt 70. házassági évfordulóját.

Az angol monarchia évezredes történetében példátlan évfordulóra készül a londoni udvar: platinalakodalmát, vagyis 70. házassági évfordulóját ünnepli hétfőn a 91 esztendős II. Erzsébet királynő és 96 éves férje, Fülöp edinburgh-i herceg.

A házaspár nem készül fényes ceremóniával a jeles hétfői évfordulóra. II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg hétfő este a windsori rezidencián szigorúan zárt körű ünnepi vacsorán látja vendégül a legközelebbi családtagokat és barátokat, de kérésükre az évfordulón semmiféle nyilvános ünnepség nem lesz, annál is kevésbé, mivel Fülöp a nyár végén hivatalosan visszavonult a közszerepléstől.

Az udvar mindazonáltal vasárnap közzétett egy friss ünnepi portrét, amelyet a windsori kastélyban készített a királynőről és férjéről Matt Holyoak neves brit fotográfus, a királyi posta pedig különleges, az eljegyzés és az esküvő korabeli fotóit reprodukáló bélyegsor kibocsátásával emlékezett meg a példátlan évfordulóról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top