TV-sztárok

Ebből a terpeszből épített karriert Jean-Claude Van Damme, aki ma 57 éves

Saját bevallása szerint is elszállt magától, de egyszerűen azért, mert megtehette. A ma 57 éves Jean-Claude Van Damme jobban értékeli az életét, mint annak idején, amikor sztár lett.

Nem került túl sok erőfeszítésébe, hogy megcsinálja a filmjeit, legalábbis, fizikailag nem okozott neki nagy kihívást. Jean-Claude Van Damme ugyanis gyakorlatilag abból élt meg, amit gyerekkorában megtanult: 11 éves korában az édesapja javaslatára kezdett harcművészettel foglalkozni, és 16 évesen már rendszeresen járt kick-box edzésre, 18 évesen, az első versenyén három kiütéses győzelmet aratott. Akkor a második legjobb harcművész volt a világon.

Jean-Calude Van Damme nem csak megjátszotta, hogy jó harcos

Chuck Norris intézte el élete első kisebb filmes szerepét, és néhány évvel később már a Véres játékok főszerepéért kisebb vagyont fizettek neki. Jean-Claude Van Damme tulajdonképpen ebből a mozdulatból kereste össze a vagyonát.

Csodájára jártak a terpeszének, ami minden filmjébe bekerült. A kritikusai már akkor megjegyezték, hogyha ez nem lenne, akkor az arcjátékáért biztosan nem kerülne be egyetlen produkcióba sem. 

Van Damme a terpeszéből karriert csinált:

Az „egyarcú” színészek sorában sok más nagy sztár is van, mivel Hollywoodban rendszerint skatulyákba teszik a színészeket, de Van Damme nem is bánta, ha nem drámákban kellett bizonyítania.

Napi 10 gramm kokainnal pörögtem a forgatáson, a két film közötti bemutatókörúton, és képtelen voltam leállni. Összefolytak a napok és a hetek.

Jean-Claude Van Damme néha azt sem tudta, hol van

A Guradiannak adott interjúban néhány évvel ezelőtt mesélte el, mennyire elszámította magát anno. Úgy 15 évig feketilstára került Hollywoodban, és ha a Feláldozhatók második részére sem mondott volna igent, akkor ki tudja, ma hol lenne. Stallone hitt benne, ami meghatotta Van Damme-ot, és bevallotta, hogy fél is az újrakezdéstől. „Nagyon kész voltam annak idején, visszagondolva, úgy viselkedtem, mint egy igazi idióta. Nevetséges.”

Ma már állatvédőként utazik inkább, mint forgatásokra, Van Damme büszke a családjára, noha fia már nem egyszer keveredett zűrbe,  lánya teljesítménye viszont méltó a Van Damme névhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top